Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trupininis pyragas su vyšniomis
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
120 gramų sviesto (minkštas)
1 vienetas kiaušinių
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
500 gramų vyšnių
Trupiniams:
100 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
80 gramų sviesto (šaltas)
1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 160-180°C temperatūros. Inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Kitame giliame inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Įmušti kiaušinį ir išmaišyti iki vientisumo. Vėliau ,dalimis, palaipsniu,i supilti pieną, vanilinį cukrų, druską bei miltus (nuolat maišant). Masė turi gautis itin puri ir kreminės konsistencijos. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą tešlą pagrindui. Vyšnias tolygiai paskirstyti ant viršaus. Trupiniams, sumaišyti miltus, cukrų, maltą cinamoną, sviestą ir pirštais minkyti, kol pasidarys birūs trupiniai. Trupinius paskirstyti ant pyrago viršaus. Kepti 40 - 45 min.

Skanaus!

Trupininis pyragas su vyšniomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Trupiniams:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 160-180°C temperatūros. Inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Kitame giliame inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Įmušti kiaušinį ir išmaišyti iki vientisumo. Vėliau ,dalimis, palaipsniu,i supilti pieną, vanilinį cukrų, druską bei miltus (nuolat maišant). Masė turi gautis itin puri ir kreminės konsistencijos. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą tešlą pagrindui. Vyšnias tolygiai paskirstyti ant viršaus. Trupiniams, sumaišyti miltus, cukrų, maltą cinamoną, sviestą ir pirštais minkyti, kol pasidarys birūs trupiniai. Trupinius paskirstyti ant pyrago viršaus. Kepti 40 - 45 min.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (1)


  • Sim 2017-02-12 15:28

    Is kur tas pienas staiga atsirado?...


Daugiau receptų