Varškė sutrinama su cukrumi. Įmušami kiaušiniai, beriama žiupsnelį druskos, dedama citrinos žievelė ir soda. Viskas gerai išmaišoma iki vienalytės masės.
Į atskirą dubenį sudedama miltai, beriama cukraus, cinamono ir sumaišoma su sviestu. Minkoma rankomis, kol pasidaro trupiniai.
Į riebalais pateptą kepimo formą dugnas išdedamas trupinių mase (jeigu norite, ant trupinių galite dėti ploną sluoksnį razinų, uogienės ar plonai pjaustytų obuolių), tada dedama varškės masė ir viršus uždengiamas likusia trupinių mase.
Pyragas kepamas 160-180 ° C įkaitintoje orkaitėjė apie 30 minučių.
Skanaus!

Trupininis varškės pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis | cinamono |
3 valgomieji šaukštai | cukraus |
3 valgomieji šaukštai | cukraus (rudas) |
100 gramų | kvietinių miltų |
0.25 arbatinio šaukštelio | sodos |
600 gramų | varškės |
šiek tiek | druskos |
šiek tiek | aliejaus |
100 gramų | sviesto |
1 valgomasis šaukštas | citrinos žievelės (tarkuota) |
4 vienetai | kiaušinių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Trupininis varškės pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paruošimo laikas:
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, rudas, 3 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Soda, 1/4 arbatinio šaukštelio
- Varškė, 600 gramų
- Druska
- Aliejus
- Sviestas, 100 gramų
- Citrinos žievelė, tarkuota, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 4 vienetai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Varškė sutrinama su cukrumi. Įmušami kiaušiniai, beriama žiupsnelį druskos, dedama citrinos žievelė ir soda. Viskas gerai išmaišoma iki vienalytės masės.
Į atskirą dubenį sudedama miltai, beriama cukraus, cinamono ir sumaišoma su sviestu. Minkoma rankomis, kol pasidaro trupiniai.
Į riebalais pateptą kepimo formą dugnas išdedamas trupinių mase (jeigu norite, ant trupinių galite dėti ploną sluoksnį razinų, uogienės ar plonai pjaustytų obuolių), tada dedama varškės masė ir viršus uždengiamas likusia trupinių mase.
Pyragas kepamas 160-180 ° C įkaitintoje orkaitėjė apie 30 minučių.
Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (15)
Gaunasi idealus trupininis pyragas
Tėtei
Man tai keista kaip žmonės gali taip iš karto kepti perskaitę vieną receptą? Skaitau dešimtis receptų, skaitau komentarus ir tada žinau, kad kepinys gausis iš karto skanus, atsirenku receptus. Čia aiškiai nesąmoningas miltų kiekis, tai kam gaminti pagal tokį receptą?
Autorė neturi ingridientų matavimo indo, tai iš akies surašė, nes trupiniams reikia dvigubai daugiau sviesto ir keturgubai daugiau miltu!!!
kepu :) bet bijau ,kad kaip visad ,kazko autore nepaminejus bus :)
Pasirodė labai mažai miltų, dėjau daugiau, apie 250g. Sviesto irgi šiek tiek daugiau. Dabar kepa. Tik dėl cukraus neaišku buvo kur kokį ir kiek jo dėti
O kur deti alieju?
Visiškas š....
Labai skanus pyragas tik i trupinius miltu reikia truputi daugiau deti ir sodos i varske as nededu nesuprantu kam ji reikalinga
Baigiu visiskai nusivilti lietuviskais receptu saitais-amziais pilna netikslumu, melagysciu ir "pamirstu" ingredientu:(