Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trupininis varškės pyragas
AUTORIUS:
Milda
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
3 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai cukraus (rudas)
100 gramų kvietinių miltų
0.25 arbatinio šaukštelio sodos
600 gramų varškės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
100 gramų sviesto
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota)
4 vienetai kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Varškė sutrinama su cukrumi. Įmušami kiaušiniai, beriama žiupsnelį druskos, dedama citrinos žievelė ir soda. Viskas gerai išmaišoma iki vienalytės masės.

Į atskirą dubenį sudedama miltai, beriama cukraus, cinamono ir sumaišoma su sviestu. Minkoma rankomis, kol pasidaro trupiniai.

Į riebalais pateptą kepimo formą dugnas išdedamas trupinių mase (jeigu norite, ant trupinių galite dėti ploną sluoksnį razinų, uogienės ar plonai pjaustytų obuolių), tada dedama varškės masė ir viršus uždengiamas likusia trupinių mase.

Pyragas kepamas 160-180 ° C įkaitintoje orkaitėjė apie 30 minučių.

Skanaus!

Trupininis varškės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Varškė sutrinama su cukrumi. Įmušami kiaušiniai, beriama žiupsnelį druskos, dedama citrinos žievelė ir soda. Viskas gerai išmaišoma iki vienalytės masės.

Į atskirą dubenį sudedama miltai, beriama cukraus, cinamono ir sumaišoma su sviestu. Minkoma rankomis, kol pasidaro trupiniai.

Į riebalais pateptą kepimo formą dugnas išdedamas trupinių mase (jeigu norite, ant trupinių galite dėti ploną sluoksnį razinų, uogienės ar plonai pjaustytų obuolių), tada dedama varškės masė ir viršus uždengiamas likusia trupinių mase.

Pyragas kepamas 160-180 ° C įkaitintoje orkaitėjė apie 30 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Milda

Komentarai (15)


  • Laura 2020-03-30 14:36

    Gaunasi idealus trupininis pyragas


  • [email protected] 2017-07-17 22:18

    Tėtei


  • Rozalija 2017-04-17 11:27

    Man tai keista kaip žmonės gali taip iš karto kepti perskaitę vieną receptą? Skaitau dešimtis receptų, skaitau komentarus ir tada žinau, kad kepinys gausis iš karto skanus, atsirenku receptus. Čia aiškiai nesąmoningas miltų kiekis, tai kam gaminti pagal tokį receptą?


  • Aina 2017-03-25 17:49

    Autorė neturi ingridientų matavimo indo, tai iš akies surašė, nes trupiniams reikia dvigubai daugiau sviesto ir keturgubai daugiau miltu!!!


  • Kristalik 2016-12-06 21:11

    kepu :) bet bijau ,kad kaip visad ,kazko autore nepaminejus bus :)


  • Laimutė 2016-10-23 18:41

    Pasirodė labai mažai miltų, dėjau daugiau, apie 250g. Sviesto irgi šiek tiek daugiau. Dabar kepa. Tik dėl cukraus neaišku buvo kur kokį ir kiek jo dėti


  • janina 2016-02-11 14:06

    O kur deti alieju?


  • egle 2015-09-26 18:13

    Visiškas š....


  • Aiste 2015-09-07 16:57

    Labai skanus pyragas tik i trupinius miltu reikia truputi daugiau deti ir sodos i varske as nededu nesuprantu kam ji reikalinga


  • jurga 2015-07-13 15:29

    Baigiu visiskai nusivilti lietuviskais receptu saitais-amziais pilna netikslumu, melagysciu ir "pamirstu" ingredientu:(


Daugiau receptų