Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trupiniuotis su aguonom
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
3 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės
200 gramų sviesto
2 stiklinės kvietinių miltų
50 gramų aguonų
1 skardinė kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Iš kiaušinių, miltų, grietinės ir sviesto pagaminame tešlą. Tešlą padalijame į gabaliukus, kuriuos būtų patogu tarkuoti ir dedame į kamerą, kad sušaltų. Sušalus, tarkuojame ant skardos, išteptos sviestu ir kepame orkaitėje (180°C) apie 10 - 12 min., kol pasidarys kieti trupinukai. Visą tešlą reikia iškepti per kokias 10 skardų, o aš iškepu per 3 - 4, po to tiesiog sutrupinu didesnius gabalėlius. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir, pamirkius, nuvarviname. Į puodelį su vandeniu įstatome kondensuoto pieno indelį ir verdame apie valandą. Iškepus, viską sumaišome su kondensuotu pienu, dedame į formą ir į šaldytuvą.

Skanaus!

Trupiniuotis su aguonom

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš kiaušinių, miltų, grietinės ir sviesto pagaminame tešlą. Tešlą padalijame į gabaliukus, kuriuos būtų patogu tarkuoti ir dedame į kamerą, kad sušaltų. Sušalus, tarkuojame ant skardos, išteptos sviestu ir kepame orkaitėje (180°C) apie 10 - 12 min., kol pasidarys kieti trupinukai. Visą tešlą reikia iškepti per kokias 10 skardų, o aš iškepu per 3 - 4, po to tiesiog sutrupinu didesnius gabalėlius. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir, pamirkius, nuvarviname. Į puodelį su vandeniu įstatome kondensuoto pieno indelį ir verdame apie valandą. Iškepus, viską sumaišome su kondensuotu pienu, dedame į formą ir į šaldytuvą.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų