Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trupiniuotis su rabarbarais
AUTORIUS:
Martyna
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų miltai
100 gramų cukraus
200 gramų sviesto
200 gramų avižinių dribsnių
3 vienetai kiaušinių ((tryniai))
500 gramų rabarbarų
200 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai krakmolo
6 valgomieji šaukštai citrinų (sultys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą sutarkuoti su miltais ir cukrumi įmušti kiaušinio trynius. Suformuoti 1 didelį ir vieną mažesnį tešlos gabalus.
2.
Rabarbarus išvirti puode su cukrumi ir citrinos sultimis. Krakmolą ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Jį supilti į rabarbarų masę ir pavirti, kol sutirštės.
3.
Didesnį tešlos gabalą sutrupinti į kepimo formos dugną ir kepti 170°C temp. orkaitėje apie 35 min.
4.
Iškepus ant pado supilti rabarbarus. Mažesnį tešlos gabalą ustrakuoti ir sumaišyti su avižiniais dirbsniais. Suberti ant rabarbarų ir kepti orkaitėje su rėžimu, kad karštis pūstų tik iš viršaus apie 30 min.

Skanaus!

Trupiniuotis su rabarbarais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą sutarkuoti su miltais ir cukrumi įmušti kiaušinio trynius. Suformuoti 1 didelį ir vieną mažesnį tešlos gabalus.

  2. Rabarbarus išvirti puode su cukrumi ir citrinos sultimis. Krakmolą ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Jį supilti į rabarbarų masę ir pavirti, kol sutirštės.

  3. Didesnį tešlos gabalą sutrupinti į kepimo formos dugną ir kepti 170°C temp. orkaitėje apie 35 min.

  4. Iškepus ant pado supilti rabarbarus. Mažesnį tešlos gabalą ustrakuoti ir sumaišyti su avižiniais dirbsniais. Suberti ant rabarbarų ir kepti orkaitėje su rėžimu, kad karštis pūstų tik iš viršaus apie 30 min.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai


Daugiau receptų