Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Turkiška duonelė
AUTORIUS:
Lina
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų (sėklos)
1 vienetas kiaušinių (trynys aptepimui)
300 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
250 mililitrų vandens (šiltas)
1 arbatinis šaukštelis druskos
10 gramų mielių (sausos)
200 gramų kukurūzų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome kvietinius miltus su kukurūzų miltais, druska, cukrumi, sausomis mielėmis, pilame alyvuogių aliejaus, vandens ir minkome tešlą.
Vanduo pilamas palaipsniui, o ne visas iš karto!
Suformuojame norimos formos duoneles, pabarstome sezamo sėklomis, aptepame išplaktu kiaušinio tryniu ir kepame įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagelsta.

Turkiška duonelė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sumaišome kvietinius miltus su kukurūzų miltais, druska, cukrumi, sausomis mielėmis, pilame alyvuogių aliejaus, vandens ir minkome tešlą.
Vanduo pilamas palaipsniui, o ne visas iš karto!
Suformuojame norimos formos duoneles, pabarstome sezamo sėklomis, aptepame išplaktu kiaušinio tryniu ir kepame įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagelsta.

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai


Daugiau receptų