Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Turkiška pica
AUTORIUS:
Smiltė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus (tešlai)
2 česnakų
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 stiklinės petražolių (smulkintos)
4 vienetai pomidorų pastos (nedideli)
1 vienetas svogūnų
200 gramų kiaulės faršo
200 gramų jautienos faršo
šiek tiek kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (tešlai)
450 gramų kvietinių miltų (tešlai)
200 mililitrų pieno (tešlai)
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis druskos (tešlai)
3 valgomieji šaukštai aliejaus (tešlai)
5 gramai mielių (tešlai)
150 gramų sūris
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištirpinti šiltame piene ir supilti į jį plaktą kiaušinį, druską, cukrų, aliejų ir miltus. Užminkyti tešlą, patepti jos viršų aliejumi, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti į šiltą vietą 40 min.
Smulkintą česnaką ir svogūną pakepinti aliejuje. Sudėti faršą, pasūdyti, suberti pipirus, čiobrelius. Į iškeptą faršo įdarą suberti petražoles ir išmaišyti.
Padalinti tešlą į 4 dalis ir iškočioti 4 picos papločius.
Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi ir įdėti vieną paplotį. Ant viršaus uždėti įdaro, palikus 2 cm pločio kraštus: 1/4 faršo, pomidorų kubelius, 1/4 šaukštelio citrinos sulčių, 1/4 tarkuoto sūrio. Papločio kraštus užlenkti ir patepti kiaušinio plakiniu. Taip pat paruošti kitus 3 papločius.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti picą apie 15 min.

Turkiška pica

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mieles ištirpinti šiltame piene ir supilti į jį plaktą kiaušinį, druską, cukrų, aliejų ir miltus. Užminkyti tešlą, patepti jos viršų aliejumi, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti į šiltą vietą 40 min.
Smulkintą česnaką ir svogūną pakepinti aliejuje. Sudėti faršą, pasūdyti, suberti pipirus, čiobrelius. Į iškeptą faršo įdarą suberti petražoles ir išmaišyti.
Padalinti tešlą į 4 dalis ir iškočioti 4 picos papločius.
Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi ir įdėti vieną paplotį. Ant viršaus uždėti įdaro, palikus 2 cm pločio kraštus: 1/4 faršo, pomidorų kubelius, 1/4 šaukštelio citrinos sulčių, 1/4 tarkuoto sūrio. Papločio kraštus užlenkti ir patepti kiaušinio plakiniu. Taip pat paruošti kitus 3 papločius.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti picą apie 15 min.

Receptą atsiuntė Smiltė

Komentarai


Daugiau receptų