Turkiškas kalakutienos plovas su špinatais ir goji uogomis
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą:
Šitas plovas iš karto namuose paskleidė egzotišką rytietišką kvapą, o vėliau sužadino skonio receptorius neįprastu skoniu. Lyg ir saldu, lyg aštru, lyg dar kažkas. Bet
Šitas plovas iš karto namuose paskleidė egzotišką rytietišką kvapą, o vėliau sužadino skonio receptorius neįprastu skoniu. Lyg ir saldu, lyg aštru, lyg dar kažkas. Bet vienaip ar kitaip pamilau jį nuo pirmo šaukšto.
(...daugiau)(...mažiau)
Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
800 mililitrų
vandens
250 gramų
kalakutienos
(filė)
200 gramų
ryžių
(basmati)
2 vienetai
saliero stiebų
50 gramų
špinatų
(mažieji)
3 skiltelės
česnakas
2 valgomieji šaukštai
čiobrelių
(šviežūs citrininiai )
2 valgomieji šaukštai
džiovintos goji uogos
1 arbatinis šaukštelis
maltos ciberžolės
1 arbatinis šaukštelis
cinamono
(maltas)
3 žiupsneliai
druskos
3 žiupsneliai
malti juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kalakutieną supjaustyti apie 2x2 cm dydžio gabaliukais, salierus susmulkinti mažais kubeliais. Susmulkinti česnakus ir čiobrelius.
2.
Į gilų puodą įpilti 800 ml vandens, pasūdyti ir užvirti. Į verdantį vandenį dėti ryžius ir išvirti pagal instrukciją ant pakelio. Likus 5 min. iki ryžių virimo pabaigos sudėti mėsą ir gerai išmaišyti.
3.
Į puodą su mėsa ir ryžiais berti ciberžoles- išmaišyti, tuomet berti cinamoną, vėl gerai išmaišyti. Tuomet sumesti čiobrelius ir goji uogas, suberti druską ir pipirus (Pipirų galima negailėti, nes man netyčia susipylė pusę indelio ir tai nepagadino skonio, skonis pasidarė ryškesnis ir aštresnis).Viską gerai išmaišyti ir uždengus dangtį patroškinti 20 min. Kas kelias minutes pamaišyti. Jei trūksta vandens, įpilti dar stiklinę.
4.
Baigiant troškinti sudėti česnakus ir špinatus. Gerai išmaišyti ir dar patroškinti 5-10min. Baigus virti palikti 5min. pastovėti ir tuomet tiekti.
Turkiškas kalakutienos plovas su špinatais ir goji uogomis
Recepto autorius:
Šitas plovas iš karto namuose paskleidė egzotišką rytietišką kvapą, o vėliau sužadino skonio receptorius neįprastu skoniu. Lyg ir saldu, lyg aštru, lyg dar kažkas. Bet
Recepto autorius:
Šitas plovas iš karto namuose paskleidė egzotišką rytietišką kvapą, o vėliau sužadino skonio receptorius neįprastu skoniu. Lyg ir saldu, lyg aštru, lyg dar kažkas. Bet vienaip ar kitaip pamilau jį nuo pirmo šaukšto.
(
...daugiau...mažiau
)
Dorianas
Akcijos:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Kalakutieną supjaustyti apie 2x2 cm dydžio gabaliukais, salierus susmulkinti mažais kubeliais. Susmulkinti česnakus ir čiobrelius.
Į gilų puodą įpilti 800 ml vandens, pasūdyti ir užvirti. Į verdantį vandenį dėti ryžius ir išvirti pagal instrukciją ant pakelio. Likus 5 min. iki ryžių virimo pabaigos sudėti mėsą ir gerai išmaišyti.
Į puodą su mėsa ir ryžiais berti ciberžoles- išmaišyti, tuomet berti cinamoną, vėl gerai išmaišyti. Tuomet sumesti čiobrelius ir goji uogas, suberti druską ir pipirus (Pipirų galima negailėti, nes man netyčia susipylė pusę indelio ir tai nepagadino skonio, skonis pasidarė ryškesnis ir aštresnis).Viską gerai išmaišyti ir uždengus dangtį patroškinti 20 min. Kas kelias minutes pamaišyti. Jei trūksta vandens, įpilti dar stiklinę.
Baigiant troškinti sudėti česnakus ir špinatus. Gerai išmaišyti ir dar patroškinti 5-10min. Baigus virti palikti 5min. pastovėti ir tuomet tiekti.
Komentarai