Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Turkiškas keksas
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
1 sauja abrikosų (džiovinti)
1.5 stiklinės cukraus
1 sauja graikinių riešutų
4 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
1.5 stiklinės jogurto (natūralus)
1 sauja razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų, natūralų jogurtą, suberti vanilinį cukrų, miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Sumaišyti apyskystę tešlą. Sukrėsti karštame vandenyje nuplikytas razinas, džiovintus abrikosus. Suberti smulkintus graikiškus riešutus (pagal skonį, galima dėti ir kitų riešutukų: lazdyno, anakardžių ir pan.). Galima įtarkuoti apelsino žievelę. Kepti apie 30 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje. Ataušusį keksą papuošti cukraus pudra. Skanaus!

Turkiškas keksas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų, natūralų jogurtą, suberti vanilinį cukrų, miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Sumaišyti apyskystę tešlą. Sukrėsti karštame vandenyje nuplikytas razinas, džiovintus abrikosus. Suberti smulkintus graikiškus riešutus (pagal skonį, galima dėti ir kitų riešutukų: lazdyno, anakardžių ir pan.). Galima įtarkuoti apelsino žievelę. Kepti apie 30 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje. Ataušusį keksą papuošti cukraus pudra. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų