Mėsą supjaustyti 25-30 g gabalais, užverti ant iešmų, iškepti šašlykinėje. Patiekti ant stalo karštus su baklažanų piurė.
Baklažanų piurė gaminimas:
baklažanus apkepti alyvuogių aliejuje ir kai atvės, nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti.
Aliejuje, kuriame kepė baklažanai, pakepti smulkiai supjaustytus svogūnus. Tada į juos sudėti baklažanus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus, druską, pipirus ir lauro lapus.
Viską troškinti, kol daržovės suminkštės. Tada sutrinti per sietelį arba su mikserio pagalba.

Turkiškas šašlykas su baklažanais
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | baklažanų |
šiek tiek | juodųjų pipirų (malti) |
šiek tiek | laurų lapų |
300 gramų | pomidorų pastos |
200 gramų | svogūnų |
100 gramų | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druskos |
750 gramų | avienos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Turkiškas šašlykas su baklažanais
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Baklažanai, 1 kilogramas
- Juodieji pipirai, malti
- Laurų lapai
- Pomidorai, 300 gramų
- Svogūnai, 200 gramų
- Alyvuogių aliejus, 100 gramų
- Druska
- Aviena, 750 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustyti 25-30 g gabalais, užverti ant iešmų, iškepti šašlykinėje. Patiekti ant stalo karštus su baklažanų piurė.
Baklažanų piurė gaminimas:
baklažanus apkepti alyvuogių aliejuje ir kai atvės, nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti.
Aliejuje, kuriame kepė baklažanai, pakepti smulkiai supjaustytus svogūnus. Tada į juos sudėti baklažanus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus, druską, pipirus ir lauro lapus.
Viską troškinti, kol daržovės suminkštės. Tada sutrinti per sietelį arba su mikserio pagalba.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai