Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Turkiški koldūnai
AUTORIUS:
Lolita
INGREDIENTAI:
2 česnakų ((padažui))
šiek tiek juodųjų pipirų (malti (įdarui))
1 vienetas svogūnų ((įdarui))
125 gramai kiaulės faršo ((įdarui))
125 gramai jautienos faršo ((įdarui))
1 vienetas kiaušinių ((tešlai))
200 gramų kvietinių miltų ((tešlai))
35 gramai kvietinių miltų ((tešlos plikiniui))
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus ((įdarui))
140 gramų pieno ((tešlos plikiniui))
šiek tiek druskos ((įdarui))
0.5 arbatinio šaukštelio druskos ((tešlos plikiniui))
1 valgomasis šaukštas aliejaus ((tešlos plikiniui))
80 gramų grietinės ((padažui))
80 gramų sultinio (mėsos (įdarui))
šiek tiek baltųjų pipirų (malti (įdarui))
šiek tiek žaliųjų pipirų (malti (įdarui))
šiek tiek raudonųjų pipirų (malti (įdarui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai daržovių mišiniui reikės 1 pomidoro, 1 paprikos saldžiosio, 0,25 baklažano,
2 didesnių skiltelių česnako, 0,25 cukinijos, keleto vyšninių pomidorų,
2 šaukštų balzamiko acto, 1 kupino šaukštelio medaus, 0,5 šaukštelio rozmarino ir 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Į puodą pilti pieną, druską, aliejų ir įdėti 35 g miltų.
Viską kaitinti, intensyviai maišant, kol užvirs.
Truputį pravėsus, dėti išplaktą kiaušinį ir išmaišyti.
Dėti miltus ir labai gerai išminkyti.
Padėti tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Atšaldytą tešlą iškočioti plonai ir supjaustyti į stačiakampiais.
Į kiekvieno stačiakampio vidurį dėti po bokštelį, iš nurodytų ingredientų, pasigaminto įdaro, šonuose tešlos kraštelius užspausti ir paploninti, paliekant faršo kepurėlę viršuje.
Apvalią kepimo formą ištepti sviestu ir dėti į ją koldūnus ratuku, vidurį paliekant laisvą.
Daržoves supjaustyti trikampėliais ir pamarinuoti česnako, balzamiko acto, medaus, rozmarino, aliejaus bei druskos mišinyje bent 15 min., retkarčiais pamaišant.
Kai išsimarinuos, sudėti į kepimo indo vidurį ir užpilti šaukštą marinato.
Ant koldūnų išdėlioti plonai atpjauto sviesto gabalėlius.
Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol koldūnų krašteliai parausta.
Likus 10min. iki kepimo pabaigos, galima įpilti pusę stiklinės karšto sultinio, jei nenorite traškių koldūnų kraštelių.
Iškepus pašlakstyti grietine su česnaku.
Skanaus.

Turkiški koldūnai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Papildomai daržovių mišiniui reikės 1 pomidoro, 1 paprikos saldžiosio, 0,25 baklažano,
2 didesnių skiltelių česnako, 0,25 cukinijos, keleto vyšninių pomidorų,
2 šaukštų balzamiko acto, 1 kupino šaukštelio medaus, 0,5 šaukštelio rozmarino ir 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Į puodą pilti pieną, druską, aliejų ir įdėti 35 g miltų.
Viską kaitinti, intensyviai maišant, kol užvirs.
Truputį pravėsus, dėti išplaktą kiaušinį ir išmaišyti.
Dėti miltus ir labai gerai išminkyti.
Padėti tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Atšaldytą tešlą iškočioti plonai ir supjaustyti į stačiakampiais.
Į kiekvieno stačiakampio vidurį dėti po bokštelį, iš nurodytų ingredientų, pasigaminto įdaro, šonuose tešlos kraštelius užspausti ir paploninti, paliekant faršo kepurėlę viršuje.
Apvalią kepimo formą ištepti sviestu ir dėti į ją koldūnus ratuku, vidurį paliekant laisvą.
Daržoves supjaustyti trikampėliais ir pamarinuoti česnako, balzamiko acto, medaus, rozmarino, aliejaus bei druskos mišinyje bent 15 min., retkarčiais pamaišant.
Kai išsimarinuos, sudėti į kepimo indo vidurį ir užpilti šaukštą marinato.
Ant koldūnų išdėlioti plonai atpjauto sviesto gabalėlius.
Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol koldūnų krašteliai parausta.
Likus 10min. iki kepimo pabaigos, galima įpilti pusę stiklinės karšto sultinio, jei nenorite traškių koldūnų kraštelių.
Iškepus pašlakstyti grietine su česnaku.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Lolita

Komentarai (19)


  • liuciferis 2019-12-27 17:25

    taip ilgai daryti nesamonė


  • Dee 2018-11-13 15:07

    Tai jei jau vadinate turkiskais koldunais tai bent jau recepta normalu parasykit kiauliena? Grierine? Turetu buti aviena, jogurtas. Arba vadinkit turkiski koldunai sulietuviniskai


  • Askim 2016-02-22 09:21

    Tikras bei tikintis turkas niekados nevalgys kiaulienos isjuokimas bet ja galima y aviena arba paukstiena pakeisti


  • sigita 2014-09-28 22:23

    pavadinimas tai su lakia fantazija , nesamone


  • egle 2014-01-19 20:41

    Kokia nesamone nuo kada turkai valgo kiauliena %-)


  • dalia 2012-12-12 23:29

    na jei jau turkiški, tai tikrai turėtų būti avienos/jautienos faršas, čia gal kokie graikiški :) ten yra ir kiaulienos kebabų :))


  • Lolita 2012-04-01 12:49

    Ačiū, Valentina:)
    Saule, jei jums atrodo kvailas pavadinimas, juk galima juos pavadinti pagaminus kad ir marsietiškais koldūnais, jei tik jums nuo to pasikeis skonis:)
    Jei mes valgome cepelinus su uogiene, tai jie jau negali būti lietuviški, nes dauguma tai valgo su grietine, ar spirgučiais.Beje labai daug turkų, būtent emigrantų iš turkijos vartoja ir kiaulieną ir grietinę ;-)


  • Valentina 2012-03-20 14:46

    Kaip skaniai atrodo, tikrai pabandysiu!!!! Nesvarbu kieno receptas o svarbu jo skonis!!! ;-) As butent jautienos nelabai mégstu. Yra turku kur ir kiauliena valgo. Aciu uz si recepta.


  • saule 2012-02-29 00:08

    BEJE,KIEK ZINAU TAI TURKIJOJ NENAUDOJAMA GRIETINE,JEIGU JAU VALGYT TURKISKAI,TAI TEKS VALGYTI SU JOGURTU ARBA DZEDZIK


  • saule 2012-02-29 00:05

    kvaila vadinti turkiskais koldunais,nes dauguma turku kiaulienos nevalgo.pavadinimas truputi pagrazintas :-p


Daugiau receptų