Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Uogų keksas su laimų glajumi
AUTORIUS:
Lukas
INGREDIENTAI:
180 gramų cukraus
120 gramų margarino (Rama, skirtas kepimui)
200 gramų mėlinių (ar kitų uogų)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (trynys)
280 gramų kvietinių miltų
80 gramų pieno (šviežias be priedų)
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų (tarkuota žievelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Glajui reiks papildomai:
125 g cukraus pudros
maždaug 1-1,5 valg. š. šviežių laimo sulčių.

Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių. Maždaug 1,5 l kekso kepimo formą ištepti margarinu ir apibarstyti miltais. Į dubenį išsijojami miltai, kepimo milteliai ir druska. Virtuviniame kombaine suplakamas cukrus su laimo mišiniu. Viskas plakama dar kelias minutes, po to po vieną, plakant, įmaišomi kiaušiniai. Truputį sumažinamas plaktuvo sukimosi greitis ir palaipsniui supilami miltai. Greitai sumaišoma vienalytė tešla. Sudedamos mėlynės ar kitokios uogos. Tešla dedama į formą ir kepama maždaug 55 min. - 60 min.

Iškepęs keksas paliekamas atvėsti formoje maždaug 10 minučių, po to išverčiamas ant grotelių. Glajui sumaišoma cukraus pudra su sultimis ir užpilama ant kekso. Leidžiama sustingti ir tiekiama.

Uogų keksas su laimų glajumi

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Glajui reiks papildomai:
125 g cukraus pudros
maždaug 1-1,5 valg. š. šviežių laimo sulčių.

Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių. Maždaug 1,5 l kekso kepimo formą ištepti margarinu ir apibarstyti miltais. Į dubenį išsijojami miltai, kepimo milteliai ir druska. Virtuviniame kombaine suplakamas cukrus su laimo mišiniu. Viskas plakama dar kelias minutes, po to po vieną, plakant, įmaišomi kiaušiniai. Truputį sumažinamas plaktuvo sukimosi greitis ir palaipsniui supilami miltai. Greitai sumaišoma vienalytė tešla. Sudedamos mėlynės ar kitokios uogos. Tešla dedama į formą ir kepama maždaug 55 min. - 60 min.

Iškepęs keksas paliekamas atvėsti formoje maždaug 10 minučių, po to išverčiamas ant grotelių. Glajui sumaišoma cukraus pudra su sultimis ir užpilama ant kekso. Leidžiama sustingti ir tiekiama.

Receptą atsiuntė Lukas

Komentarai


Daugiau receptų