
šiek tiek | juodųjų pipirų |
500 gramų | morkų |
400 gramų | ryžių |
2 vienetai | svogūnų |
šiek tiek | druskos |
100 gramų | aliejaus |
250 gramų | avienos (ar kiauliena) |
Svogūnai supjaustomi smulkiais griežinėliais, sudedami į mėsą ir pakepinami, kol truputį aprausta.
Morkos sutarkuojamos, sukrečiamos į mėsą ir 10—15 min. patroškinamos.
Gausiai pasūdoma ir pabarstoma pipirais.
Galima įpilti truputį vandens.
Gerai perplauti ryžiai suberiami į atskirą puodą kur morkos ir užpilami vandeniu, paviršius sulyginamas samčiu.
Kai ryžiai sugeria visą vandenį, jų viduryje padaroma nedidelė duobelė, į kurią įpilama 1—2 šaukštai karšto vandens.
Produktų jokiu būdu negalima maišyti.
Plovas verdamas ant mažos ugnies 20—25 min. dangčiu uždengtame puode.
Po to kauburėliu sukrečiamas į pusdubenį ir ant viršaus sudedami mėsos gabaliukai.
Skanaus.
Uzbekiškas plovas

- Juodieji pipirai
- Morkos, 500 gramų
- Ryžiai, 400 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Druska
- Aliejus, 100 gramų
- Aviena, ar kiauliena, 250 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Mėsa supjaustoma nedideliais, 10—15 g kubeliais ir su trupučiu vandens apkepinama aliejuje, kol beveik suminkštėja.
Svogūnai supjaustomi smulkiais griežinėliais, sudedami į mėsą ir pakepinami, kol truputį aprausta.
Morkos sutarkuojamos, sukrečiamos į mėsą ir 10—15 min. patroškinamos.
Gausiai pasūdoma ir pabarstoma pipirais.
Galima įpilti truputį vandens.
Gerai perplauti ryžiai suberiami į atskirą puodą kur morkos ir užpilami vandeniu, paviršius sulyginamas samčiu.
Kai ryžiai sugeria visą vandenį, jų viduryje padaroma nedidelė duobelė, į kurią įpilama 1—2 šaukštai karšto vandens.
Produktų jokiu būdu negalima maišyti.
Plovas verdamas ant mažos ugnies 20—25 min. dangčiu uždengtame puode.
Po to kauburėliu sukrečiamas į pusdubenį ir ant viršaus sudedami mėsos gabaliukai.
Skanaus.
Komentarai (23)
be kazano plovo nepakaminsi,ir prieskoniu kokius deda uzbekai neradau ivardyto nei vienoir plova gamina apie 3 valandas,skanaus valgant ne uzbekiska plova
ziaurei skanus plovas :) :P
Beje, neseniai gaminom, tai svogūnas tikrai dedasi. Jis pjaustomas žiedais ir dedamas ant mėsos. Paskui morkos ir ryžiai.
Man labiau patinka turkmeniskas plovas. Bet............del laiko stokos, gaminu lietuviska. sudedu morkas i puoda supjaustytas, mesos gabalus , truputis vandens, kiaulienos tauku ir paverdu kiek. dar idedu visa svoguna ir visa cesnaka. paverdu, paskui idedu ryzius. Kai jie isverda , pasitroskina, ismaisau viska ir idedu 3 saukstus pomidoru padazo. Ismaisau, paverdu ir...............skaniai valgau bet kokios mesos, lietuviska plova. Galima ja vadint ryziu kose su mesa ir kecupu. Bet kas pasakys, kad tai nepanasu i plova? Plovas - jis visoks plovas, kaip ir plokstainis bulviu ar kugelis :) :super:
Mano vyras taip pat Uzbekas. Negaliu pasakyti, koks čia plovas (nes jų rūšių tikrai begalybė), nesinori ir kritikuoti, kaip kam skanu, taip tas ir valgo. Reiktų gal rašyti ne Uzbekiškas, o pvz Bucharos ar pan. plovas, kad nekiltų iš kitų pasipiktinimo. O šiais skanaus plovo neįsivaizduoju be kazano (didelio metalinio puodo), kuriame aliejuje "troškinasi" visi ingridientai...kažkaip nepamenu, kad dėtųsi svogūnas...na bet mes kai darome tai kazane kepame avieną su kaulu ir gan nemažais gabalais, dideliame aliejaus kiekyje, vėliau dedame šiaudeliais pjaustytas morkas, kai mėsa apkepa ant viršaus ryžių ir užpilame vandens su lig ryžių lygiu, toliau "verdame" kol ryžiai įgauna aukso spalvą, tada daroma duobutė ir įkišamas visas česnakas, dar "pasitroškina" ir aišku būtinai turi dėtis kuminai (tai vazinama зира) ir laaabai niam niam, tik laaabai riebu :) Čia ko gero Taškento plovas :)
Visi cia tokie protingi plovu ekspertai susirinke, kad net graudu. Plovo receptas: apkepi viska atskirai, sukrauni i viena puoda ir troskini. Viskas. Gali tu kibire, kazane arba uzpakaly troskinti, gausis tas pats. Jie kazane troskina nes tradicija tokia, o skonis tas pats betkokiam puode gausis. Plovas yra mesos ir ryziu troskinys ir nera cia jokio mokslo gilesnio. Prieskoniai irgi kiekvienam savo, todel tiek parosimo budu daug. Dekui uz demesi.
zinot ka as jum pasakisiu , jai jus verdate riziu kose su tarkuotom morkom ir svogunais , tai yra ne plovas ir nevertetu jo vadinti plovu. as verdu plova tik kazania 13 litru talpos su aviena man gaunasi puikus :-p
Koks čia plovas??? Ryžiu koše.
skanus plovas tas kur as tik gaminu bet recepto nenoriu isduoti nes zmona neleidzia :-D :-D :-D
Plovas cia aprasytas. Gyvenau tam paciam taskente ir maciau kaip daro uzbekai ir valgiau pats ju pagaminto. Rusiu ju ten milijonas. Tik gaila, kad neaprasyta kokiu prieskoniu reikia deti, nes prieskoniai plovui irgi yra ipatingi, priduoda skonio ir aromato!