Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Užkandis "Mimoza"
AUTORIUS:
Jolanta.M
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai bulvių (virtos)
1 vienetas svogūnų (didelis)
2 vienetai morkų (virtos)
1 vienetas tunų (indelis)
100 gramų sūris (fermentinis)
5 vienetai kiaušinių (kietai virti)
300 gramų majonezo ((pertepti visiems sluoksniams))
šiek tiek žalumynų (mėgiami)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Salotoms naudojau išardomos tortinės žiedą, 24 cm skersmens. Jį pasidėjau ant didelės lėkštės ir sluoksniavau iš eilės.
Nulupame virtas bulves. Sutarkuojame jas stambia burokine tarka. Sudėję pirmąjį sluoksnį aptepame majonezu bei pabarstome mėgiamais prieskoniais.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti,sumaišyti su tunu ir dėti ant bulvių sluoksnio.
Virtą morką nulupame, sutarkuojame, dedame ant svogūnų su tunu, vėl aptepame majonezu.
2.
Tuomet sutarkuojame sūrį, lygiu sluoksniu paskleidžiame ant morkų ir vėl - majonezas bei truputis prieskonių.
Kietai virtų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Sutarkuojame ir dedame atskirais sluoksniais. Pirma - baltymas ir majonezas, o ant viršaus smulkiai tarkuotas kiaušinio trynys.Puošiame žalumynais, daržovėm kaip tik mėgstat.Pagaminus reikėtu palaikyti maždaug per naktį šaldytuve,tada valgyti.

Užkandis "Mimoza"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Salotoms naudojau išardomos tortinės žiedą, 24 cm skersmens. Jį pasidėjau ant didelės lėkštės ir sluoksniavau iš eilės.
    Nulupame virtas bulves. Sutarkuojame jas stambia burokine tarka. Sudėję pirmąjį sluoksnį aptepame majonezu bei pabarstome mėgiamais prieskoniais.
    Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti,sumaišyti su tunu ir dėti ant bulvių sluoksnio.
    Virtą morką nulupame, sutarkuojame, dedame ant svogūnų su tunu, vėl aptepame majonezu.

  2. Tuomet sutarkuojame sūrį, lygiu sluoksniu paskleidžiame ant morkų ir vėl - majonezas bei truputis prieskonių.
    Kietai virtų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
    Sutarkuojame ir dedame atskirais sluoksniais. Pirma - baltymas ir majonezas, o ant viršaus smulkiai tarkuotas kiaušinio trynys.Puošiame žalumynais, daržovėm kaip tik mėgstat.Pagaminus reikėtu palaikyti maždaug per naktį šaldytuve,tada valgyti.

Receptą atsiuntė Jolanta.M

Komentarai


Daugiau receptų