Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Nostalgiški vafliai su trijų rūšių kremais: šokoladiniu, kokosiniu ir karameliniu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Autorius apie receptą: Šį kartą negalėjau išsirinkti, kokio vaflių pyrago noriu, tad nusprendžiau naudoti 3 skirtingus kremus. Negalėčiau pasakyti, kuris skanesnis, nes man patiko visi 3. Jei ir Jums Šį kartą negalėjau išsirinkti, kokio vaflių pyrago noriu, tad nusprendžiau naudoti 3 skirtingus kremus. Negalėčiau pasakyti, kuris skanesnis, nes man patiko visi 3. Jei ir Jums sunku išsirinkti, tuomet siūlau išbandyti visus 3 kremus, kadangi visi 3 – super skanūs. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų vaflių (didelių, giliu ornamentu)
Šokoladiniam pertepimui:
100 gramų pieniško šokolado
600 gramų kondensuoto pieno
6 valgomieji šaukštai sviesto
2 valgomieji šaukštai pieno
1.5 valgomojo šaukšto kakavos (saldžios)
Kremui:
400 gramų kondensuoto pieno (atšaldyto)
170 mililitrų kokosų drožlių
Pertepimui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame šokoladą, sumaišome, ištirpiname. Toliau sudedame likusius kremo ingredientus, kaitiname ant silpnos ugnies ~15 min vis maišant, kol gauname vientisą masę. Paliekame kremą atvėsti. Vaflių pertepimas: naudojau pusę didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.
2.
Kokosinis kremas: kondesuotą pieną sumaišome su kokoso drožlėmis. Geriausia naudoti kondensuotą pieną iš šaldytuvo, kad būtų šaltas ir tirštesnis. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.
3.
Karamelinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame karamelizuotą pieną, išmaišome, kaitiname, kol gauname vientisą, blizgią masę. Atvėsiname. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.
4.
Vaflius paliekame šaldytuve per naktį, ar bent 3 valandoms. Supjaustome norima forma ir skanaujame! Vaflius galite aplieti šokoladu ar kitu mėgstamu glaistu. Prapjautus vaflius laikykite uždengtus šaldytuve.

Nostalgiški vafliai su trijų rūšių kremais: šokoladiniu, kokosiniu ir karameliniu

Recepto autorius: Šį kartą negalėjau išsirinkti, kokio vaflių pyrago noriu, tad nusprendžiau naudoti 3 skirtingus kremus. Negalėčiau pasakyti, kuris skanesnis, nes man patiko visi 3. Jei ir Jums ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
  • Vafliai, didelių, giliu ornamentu, 300 gramų
Šokoladiniam pertepimui: Kremui: Pertepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Šokoladinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame šokoladą, sumaišome, ištirpiname. Toliau sudedame likusius kremo ingredientus, kaitiname ant silpnos ugnies ~15 min vis maišant, kol gauname vientisą masę. Paliekame kremą atvėsti. Vaflių pertepimas: naudojau pusę didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

  2. Kokosinis kremas: kondesuotą pieną sumaišome su kokoso drožlėmis. Geriausia naudoti kondensuotą pieną iš šaldytuvo, kad būtų šaltas ir tirštesnis. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

  3. Karamelinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame karamelizuotą pieną, išmaišome, kaitiname, kol gauname vientisą, blizgią masę. Atvėsiname. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

  4. Vaflius paliekame šaldytuve per naktį, ar bent 3 valandoms. Supjaustome norima forma ir skanaujame! Vaflius galite aplieti šokoladu ar kitu mėgstamu glaistu. Prapjautus vaflius laikykite uždengtus šaldytuve.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų