Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vaidos balandėliai
AUTORIUS:
VaidaP
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas kopūstų
6 vienetai morkų (vidutinės)
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
200 gramų ryžių (virti)
0.5 vieneto svogūnų
500 gramų kiaulienos (malta)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1 vienetas sultinio (kubelis)
šiek tiek prieskonių (kiaulienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Balandėlių įdarui: į keptuvę įpilame 2 šaukštus aliejaus ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei 3 sutarkuotas morkas. šiek tiek atvėsusią šią masę sumaišome su mėsa ir ryžiais, pagardiname prieskoniais.
Kopustą pasūdytame vandenyje verdame tol, kol lengvai nusiima lapai. Kiekvienam lapui nupjauname kotelio dalį, kad būtų lengviau sulenkti. Imame mėsos (panašiai vieną didelį šaukštą) dedame lapo apačioje, užlankstome kampus ir susukame.
Likusias 3 morkas supjaustome griežinėliais ir išklojame jomis puodo dugną. ant jų sudedame balandelius.
Viename puodelyje ištirpdiname kubelį sultinio ir pilame ant balandėlių, paskui įpilame dar tiek vandens, kad pusiau būtų apsemti paskutiniai balandėliai. verdame apie 30-40 minučių ant silpnos ugnies. Baigiant virti, įdedame 2 šaukštus pomidorų padažo.

Vaidos balandėliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Balandėlių įdarui: į keptuvę įpilame 2 šaukštus aliejaus ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei 3 sutarkuotas morkas. šiek tiek atvėsusią šią masę sumaišome su mėsa ir ryžiais, pagardiname prieskoniais.
Kopustą pasūdytame vandenyje verdame tol, kol lengvai nusiima lapai. Kiekvienam lapui nupjauname kotelio dalį, kad būtų lengviau sulenkti. Imame mėsos (panašiai vieną didelį šaukštą) dedame lapo apačioje, užlankstome kampus ir susukame.
Likusias 3 morkas supjaustome griežinėliais ir išklojame jomis puodo dugną. ant jų sudedame balandelius.
Viename puodelyje ištirpdiname kubelį sultinio ir pilame ant balandėlių, paskui įpilame dar tiek vandens, kad pusiau būtų apsemti paskutiniai balandėliai. verdame apie 30-40 minučių ant silpnos ugnies. Baigiant virti, įdedame 2 šaukštus pomidorų padažo.

Receptą atsiuntė VaidaP

Komentarai (5)


  • Ilona 2019-02-18 16:51

    Labai paprastas receptas, bet skanus.


  • ruta 2011-07-18 21:05

    as tai nekepinu nei idaro nei balandeliu,labai skanu


  • Laura 2011-07-18 20:59

    Balandeliu nereik pakepinti?


  • kukutis 2011-06-02 13:50

    "...tiek atvėsusią šią masę sumaišome su mėsa ir ryžiais, prieskoniais."


  • GINA 2010-12-07 15:05

    ... :super: receptas-lengvas ir nesudetingai aprasytas. O ryziai leksteje prie balandeliu kaip paruosti(ar cia tik dekoracija :galvoju: ) ?


Daugiau receptų