Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vaisinės tartaletės su plikytu kremu
AUTORIUS:
Simona
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
100 gramų sviesto
200 gramų miltai
1 vienetas kiaušinių
100 gramų cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
3 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
1 stiklinė pieno
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 vienetas bananų
1 vienetas kivių
2 vienetai mandarinų
1 pakelis želės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošiame tešlą krepšeliams. Sviestą išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Suberiame persijotus miltus ir užminkome tešlą ir ją padedame į šaldymo kamerą 30 min.
2.
Kol tešla šala, galime pasigaminti plikytą kremą. 3 kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Pieną užviriname ir nuolat maišant supilame į kiaušinių masę. Visa tai kaitiname ant nedidelės ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštėja. Nuimame nuo ugnies, ir leidžiame kiek atvėsti. Kai šiek tiek atvėsta įdedame sviesto ir išmaišome.
3.
Išsitraukiame krepšelių tešlą ir formuojame 1cm storio paplotėlius ir dedame į formeles. Pagrindą subadome šakute ir dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių, 10 min. pakepti.
4.
Iškepusias ir atvėsusias tartaletes atsargiai išimame iš formelių. Dedame ataušusį kremą, gražiai išsklaidome ir ant viršaus išdėliojame vaisius.
5.
Pyragėlių stabilumui viršų galima sutvirtinti želė. Žele aplaistytus pyragėlius pastatome į šaldytuvą kelioms minutėms, kad sustingtų.

Skanaus!

Vaisinės tartaletės su plikytu kremu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą krepšeliams. Sviestą išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Suberiame persijotus miltus ir užminkome tešlą ir ją padedame į šaldymo kamerą 30 min.

  2. Kol tešla šala, galime pasigaminti plikytą kremą. 3 kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Pieną užviriname ir nuolat maišant supilame į kiaušinių masę. Visa tai kaitiname ant nedidelės ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštėja. Nuimame nuo ugnies, ir leidžiame kiek atvėsti. Kai šiek tiek atvėsta įdedame sviesto ir išmaišome.

  3. Išsitraukiame krepšelių tešlą ir formuojame 1cm storio paplotėlius ir dedame į formeles. Pagrindą subadome šakute ir dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių, 10 min. pakepti.

  4. Iškepusias ir atvėsusias tartaletes atsargiai išimame iš formelių. Dedame ataušusį kremą, gražiai išsklaidome ir ant viršaus išdėliojame vaisius.

  5. Pyragėlių stabilumui viršų galima sutvirtinti želė. Žele aplaistytus pyragėlius pastatome į šaldytuvą kelioms minutėms, kad sustingtų.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Simona

Komentarai


Daugiau receptų