Minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Po to įmaišome kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Išminkome tešlą.
Įtiesiame tešlą į kepimo formą (turėjau 27 cm skersmens apvalią). Reikia tešla iškloti ir kepimo formos dugną, ir šonus.
Ant tešlos užtiesti kepimo popierių ir užpilti žirniais ar pupomis.
Kepti 20 minučių 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje. Pupos reikalingos, kad tešla nepakiltų.
Iškepusį pagrindą atvėsinkite.
Išplakite cukrų su grietinėle.
Įmaišykite varškę ir supilkite ant pagrindo.
Išdėliokite vaisius: gali būti švieži ar konservuoti, taip pat tinka uogos.
Ištirpinkite želė kaip nurodyta ant pakuotės ir supilkite ant viršaus, kad padengtų vaisius.
Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas.
Skanaus!

Vaisių tarta
INGREDIENTAI:
50 gramų | cukraus (kremui) |
50 gramų | cukraus (tešlai) |
2 vienetai | kiaušinių (tešlai) |
200 gramų | kvietinių miltų (tešlai) |
50 mililitrų | grietinėlės (33-35%, kremui) |
150 gramų | varškės (pertrinta arba "Filadelfija", kremui) |
50 gramų | sviesto (tešlai) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo miltelių (tešlai) |
10 gramų | želės (mėgiamo skonio) |
šiek tiek | vaisių (ar uogos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vaisių tarta
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, kremui, 50 gramų
- Cukrus, tešlai, 50 gramų
- Kiaušiniai, tešlai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 200 gramų
- Grietinėlė, 33-35%, kremui, 50 mililitrų
- Varškė, pertrinta arba "Filadelfija", kremui, 150 gramų
- Sviestas, tešlai, 50 gramų
- Kepimo milteliai, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
- Želė, mėgiamo skonio, 10 gramų
- Vaisiai, ar uogos
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Po to įmaišome kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Išminkome tešlą.
Įtiesiame tešlą į kepimo formą (turėjau 27 cm skersmens apvalią). Reikia tešla iškloti ir kepimo formos dugną, ir šonus.
Ant tešlos užtiesti kepimo popierių ir užpilti žirniais ar pupomis.
Kepti 20 minučių 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje. Pupos reikalingos, kad tešla nepakiltų.
Iškepusį pagrindą atvėsinkite.
Išplakite cukrų su grietinėle.
Įmaišykite varškę ir supilkite ant pagrindo.
Išdėliokite vaisius: gali būti švieži ar konservuoti, taip pat tinka uogos.
Ištirpinkite želė kaip nurodyta ant pakuotės ir supilkite ant viršaus, kad padengtų vaisius.
Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas.
Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (1)
Išbandyta jau keletą kartų, labai skanu ir kas svarbiausia, nesudėtinga pasigaminti : :super: Džiaugiuosi atradus šitą receptą, ypač dabar, kai tuoj prasidės uogų metas :super2: