Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vaniliniai ledai
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Dangiškasis vasaros malonumas - mano naminiai, rankų darbo ledai. Dangiškasis vasaros malonumas - mano naminiai, rankų darbo ledai. Eglė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
360 mililitrų plakamoji grietinėlė
120 mililitrų pieno
4 vienetai kiaušinių trynių
0.5 stiklinės cukraus
1 vienetas vanilės ankštis
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nedideliame puode ant mažos ugnies virinkite pieną ir 50 g cukraus. Išgremžkite vanilės pupelę ir sumeskite viską į pieną. Labai svarbu – neužvirti pieno.
2.
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi iki gražios šviesios masės. Gautą mišinį supilkite į pieną ir 10-15 minučių virkite, dažnai maišydami. Supilkite grietinėlę į atskirą vidutinio dydžio dubenį, ant jo uždėkite sietelį. Per sietelį į grietinėlę supilkite visą mišinį. Gautą masę uždenkite politileno plėvele. Įsitikinkite, kad plėvelė liečia kremą. Leiskite jam atvėsti.
3.
Atvėsusį kremą supilkite į ledų gaminimo aparatą ir naudokitės gamintojo instrukcijomis.
4.
Gautus ledus perpilkite į dubenį ir laikykite šaldiklyje.Pagardinkite ant viršaus braškių uogiene.

Vaniliniai ledai

Recepto autorius: Dangiškasis vasaros malonumas - mano naminiai, rankų darbo ledai. Eglė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Nedideliame puode ant mažos ugnies virinkite pieną ir 50 g cukraus. Išgremžkite vanilės pupelę ir sumeskite viską į pieną. Labai svarbu – neužvirti pieno.

  2. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi iki gražios šviesios masės. Gautą mišinį supilkite į pieną ir 10-15 minučių virkite, dažnai maišydami. Supilkite grietinėlę į atskirą vidutinio dydžio dubenį, ant jo uždėkite sietelį. Per sietelį į grietinėlę supilkite visą mišinį. Gautą masę uždenkite politileno plėvele. Įsitikinkite, kad plėvelė liečia kremą. Leiskite jam atvėsti.

  3. Atvėsusį kremą supilkite į ledų gaminimo aparatą ir naudokitės gamintojo instrukcijomis.

  4. Gautus ledus perpilkite į dubenį ir laikykite šaldiklyje.Pagardinkite ant viršaus braškių uogiene.

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai


Daugiau receptų