Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Variacija pagal itališką keksą
AUTORIUS:
Elina
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
0.5 arbatinio šaukštelio muskato
1.5 stiklinės grietinėlės
1 vienetas apelsinų (žievelė)
2 valgomieji šaukštai amareto
1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
1 vienetas keksas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Trumpas pristatymas :) Šiame recepte gražiausiai atrodo "Panettone" (itališkas kalėdinis keksas), bet galima naudoti bet kokį keksą (ką aš ir dariau), tik dar papildomai pridėjau džiovintų spanguolių ir razinų.

Taigi, iškeptą keksą supjaustome pakankamai storomis riekėmis ir mirkome mišinyje:
kiaušinius ir trynius išplakame, supilame grietinėlę (naudojau pieną su rikota), suberiame likusius prieskonius, tarkuotą apelsino žievę, viską gerai išmaišome.
Gerai išmirkytas riekeles apkepiname svieste po kelias minutes iš abiejų pusių.
Valgyti galima su klevų sirupu (nors ir taip saldu) ar tiesiog mėgautis prie puodelio arbatos.

Skanaus :)

Variacija pagal itališką keksą

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Trumpas pristatymas :) Šiame recepte gražiausiai atrodo "Panettone" (itališkas kalėdinis keksas), bet galima naudoti bet kokį keksą (ką aš ir dariau), tik dar papildomai pridėjau džiovintų spanguolių ir razinų.

Taigi, iškeptą keksą supjaustome pakankamai storomis riekėmis ir mirkome mišinyje:
kiaušinius ir trynius išplakame, supilame grietinėlę (naudojau pieną su rikota), suberiame likusius prieskonius, tarkuotą apelsino žievę, viską gerai išmaišome.
Gerai išmirkytas riekeles apkepiname svieste po kelias minutes iš abiejų pusių.
Valgyti galima su klevų sirupu (nors ir taip saldu) ar tiesiog mėgautis prie puodelio arbatos.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Elina

Komentarai


Daugiau receptų