Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės - aguonų pyragas
AUTORIUS:
Rita
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
500 gramų miltai
200 gramų sviesto (šaltas)
100 gramų cukraus
Aguonų įdarui:
200 gramų aguonų (maltos)
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų pieno
30 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
Varškės įdarui:
500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
160 gramų cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (natarkuota)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia darome aguonų įdarą, nes jis  turės atvėsti. Į puodą pilame pieną, cukrų, aguonas ir, maišant, pakaitiname beveik iki užvirimo. Paliekame ataušti. Įmušame kiaušinį, dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.
2.
Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniais. Sudedame krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišome.
3.
Tešlai sviestą smulkiai supjaustome, sudedame cukrų, miltus ir rankomis triname iki trupinių. Kepimo formą sutepame sviestu. Imame 2/3 tešlos ir formuojame pagrindą bei kraštelius.
4.
Ant tešlos pagrindo dedame aguonų įdarą, ant viršaus atsargiai dedame varškės įdarą. Užberiame likusius tešlos trupinius.
5.
Kepame iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Atvėsiname.

Varškės - aguonų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Aguonų įdarui: Varškės įdarui: Aptepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia darome aguonų įdarą, nes jis  turės atvėsti. Į puodą pilame pieną, cukrų, aguonas ir, maišant, pakaitiname beveik iki užvirimo. Paliekame ataušti. Įmušame kiaušinį, dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.

  2. Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniais. Sudedame krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišome.

  3. Tešlai sviestą smulkiai supjaustome, sudedame cukrų, miltus ir rankomis triname iki trupinių. Kepimo formą sutepame sviestu. Imame 2/3 tešlos ir formuojame pagrindą bei kraštelius.

  4. Ant tešlos pagrindo dedame aguonų įdarą, ant viršaus atsargiai dedame varškės įdarą. Užberiame likusius tešlos trupinius.

  5. Kepame iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Atvėsiname.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai


Daugiau receptų