Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės apkepas
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
5 valgomieji šaukštai cukraus
8 valgomieji šaukštai manų kruopų
1 stiklinė pieno
2 lašai romo ((esencija))
30 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Maždaug prieš valandą iki apkepo gaminimo užpili manų kruopas pienu ir palikti, kol išbrinks. Sumaišyti kiaušinių trynius su cukrumi, įdėti varškę ir sutrinti iki vientisos masės. Į gautą masę supilti išbrinkusias manų kruopas, įlašinti šiek tiek romo esencijos ir viską gerai išmaišyti. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir pamažu įmaišyti į gautą masę.
2.
Kepti varškės apkepą 180 °C temp. temperatūroje apie 30 min.

Skanaus.

Varškės apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Maždaug prieš valandą iki apkepo gaminimo užpili manų kruopas pienu ir palikti, kol išbrinks. Sumaišyti kiaušinių trynius su cukrumi, įdėti varškę ir sutrinti iki vientisos masės. Į gautą masę supilti išbrinkusias manų kruopas, įlašinti šiek tiek romo esencijos ir viską gerai išmaišyti. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir pamažu įmaišyti į gautą masę.

  2. Kepti varškės apkepą 180 °C temp. temperatūroje apie 30 min.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai (1)


  • erika 2015-08-16 19:09

    keista pasirode ir man del sviesto ir dziuveseliu...kur jie dingo?bet as asmeniskai nieko nebrinkinu ,dedu tiesiog po truputi i mase plius keleta saukstu maizenos ar krakmolo(aisku jei varske trinta yra)...ir kuo puikiausia gaunasi...


Daugiau receptų