Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės apkepas su gritinėle ir aviečių uogiene
AUTORIUS:
meja
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų (žievelė, tarkuota)
0.5 stiklinės cukraus
5 vienetai kiaušinių
šiek tiek džiūvesėlių
4 valgomieji šaukštai manų kruopų
150 mililitrų grietinėlės
0.5 kilogramo varškės
3 valgomieji šaukštai sviesto
0.5 stiklinės razinų
1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Razinas užmerkti pusvalandžiui. Manų kruopas sudėti į grietinėlę ir palikti išbrinkti . Brinkinti apie pusvalandį. Trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su cukrumi. Po to sudėti vanilinį cukrų, smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę, sukrėsti varškę, razinas ir supilti manų kruopas su grietinėle, gerai viską išsukti. Ištirpinti 3 šaukštus ir supilti į masę. Išplakti baltymus iki standžių putų ir sudėti į masę lengvai kilnojant. Skardą pabarstyti džiūvėsėliais ir visą gautą masę sukrėsti į skardą. Ir pašauti į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių ir kepti 40 minučių. Kai viršus paruduoja, patikrinti dar su dantų krapštuku ar nebelimpa varškė ir išjungti, leisti atvėsti. Patiekti su uogiene, grietinėle, įvairiomis uogomis.

Varškės apkepas su gritinėle ir aviečių uogiene

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Razinas užmerkti pusvalandžiui. Manų kruopas sudėti į grietinėlę ir palikti išbrinkti . Brinkinti apie pusvalandį. Trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su cukrumi. Po to sudėti vanilinį cukrų, smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę, sukrėsti varškę, razinas ir supilti manų kruopas su grietinėle, gerai viską išsukti. Ištirpinti 3 šaukštus ir supilti į masę. Išplakti baltymus iki standžių putų ir sudėti į masę lengvai kilnojant. Skardą pabarstyti džiūvėsėliais ir visą gautą masę sukrėsti į skardą. Ir pašauti į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių ir kepti 40 minučių. Kai viršus paruduoja, patikrinti dar su dantų krapštuku ar nebelimpa varškė ir išjungti, leisti atvėsti. Patiekti su uogiene, grietinėle, įvairiomis uogomis.

Receptą atsiuntė meja

Komentarai


Daugiau receptų