Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas
AUTORIUS:
Ana
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 pakelis sviesto
1 vienetas kiaušinių
2.5 stiklinės miltai
1 valgomasis šaukštas grietinės
1 pakelis vanilinio cukraus
Įdarui:
3 pakeliai varškės
1 skardinė kondensuoto pieno
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (nutarkuota)
0.5 vieneto citrinų ((sultys))
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ant medinės lentelės suberkite persijotus miltus ir vanilinį cukrų. Suformuoto kauburėlio viduryje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį ir sukrėskite grietinę.
2.
Aplink miltus išdeliokite nedideliais kebeliais pjaustytą sviestą ir kapokite tešlą peiliu, kol susidarys vientisa masė. Tada ją suminkykite ir padėkite i šaldytuvą.
3.
Tešlą sutarkuokite stambia trintuve ir sukrėskite į skardą.
4.
Paruoškite įdarą: varškę iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su atskirtais kiaušinių tryniais, kondensuotu pienu ir nutarkuota citrinos žievele, tad palengva įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.
5.
Varškės įdarą krėskite ant tarkuotos tešlos, ant viršaus dėkite sviesto drožlelių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 - 50 min.

Varškės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Ant medinės lentelės suberkite persijotus miltus ir vanilinį cukrų. Suformuoto kauburėlio viduryje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį ir sukrėskite grietinę.

  2. Aplink miltus išdeliokite nedideliais kebeliais pjaustytą sviestą ir kapokite tešlą peiliu, kol susidarys vientisa masė. Tada ją suminkykite ir padėkite i šaldytuvą.

  3. Tešlą sutarkuokite stambia trintuve ir sukrėskite į skardą.

  4. Paruoškite įdarą: varškę iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su atskirtais kiaušinių tryniais, kondensuotu pienu ir nutarkuota citrinos žievele, tad palengva įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.

  5. Varškės įdarą krėskite ant tarkuotos tešlos, ant viršaus dėkite sviesto drožlelių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 - 50 min.

Receptą atsiuntė Ana

Komentarai (6)


  • 2015-07-25 17:22

    Kur sužinoti,kiek kiaušinių reikia įdarui?


  • pakelis 2015-05-04 21:18

    O sviesto ir varškės pakelių, tai po kilogramą ar po du? :D


  • ligita 2015-04-07 18:42

    kiek kiausiniu


  • ja 2015-03-08 08:27

    kiausiniu neparasyta kiek kept karstoje orkaiteje ,o gal saltoje ka?laipsniu kiek


  • Aleks 2015-03-07 11:08

    Vaida, aš irgi pastebėjau, kad varškės įdarui neparašyta, kiek reikia kiaušinių ir kur dėti puse citrinos sulčių


  • Vaida 2015-03-07 00:53

    Gaminimo eigoje parasyta, kad idarui reikia kiausiniu, recepte neparasyta kiek.


Daugiau receptų