Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai aguonų
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus
2 lašai vanilės (esencija)
4 vienetai kiaušinių
140 gramų džiūvesėlių (malti)
900 gramų varškės (liesa)
70 gramų sviesto
200 gramų grietinės (riebi)
šiek tiek vaisių (arba uogos papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai sutriname. Išlydome sviestą ir sumaišome su ddžiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai paskistome aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepame 150 laipsnių orkaitėje, kol apskrus. Kai pyrago padas bus iškepęs, ant jo pilame varškės įdarą ir vėl pašauname į orkaitę, kurios temperatūra šįkart turi būti ne daugiau kaip 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių. Ant iškepusio pyrago viršaus užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms. Pyragą atvėsiname (geriausia per naktį). Prieš patiekdamii papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis.

Varškės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai sutriname. Išlydome sviestą ir sumaišome su ddžiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai paskistome aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepame 150 laipsnių orkaitėje, kol apskrus. Kai pyrago padas bus iškepęs, ant jo pilame varškės įdarą ir vėl pašauname į orkaitę, kurios temperatūra šįkart turi būti ne daugiau kaip 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių. Ant iškepusio pyrago viršaus užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms. Pyragą atvėsiname (geriausia per naktį). Prieš patiekdamii papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis.

Komentarai (6)


  • Gabi 2010-05-15 17:52

    Ei, nestumkit ant pyrago. Jei nemokat normaliai pasigamint tai patys kalti. :-D :-D :-D :-D


  • (anonimas) 2010-01-26 22:16

    :-) :-( ;-) :-p :-D :bloga: :super:


  • olga 2010-01-23 22:44

    laika tiks sugaisinau....nesamone, reikejo taip ir pavadint - karsta varske ir viskas..... :bloga:


  • (anonimas) 2009-12-09 18:09

    :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super:


  • (anonimas) 2009-12-09 18:08

    :super:


  • bbbbb 2009-08-03 08:39

    labai skanu,tik mazoka porcija :super:


Daugiau receptų