Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas
AUTORIUS:
Nijolė
INGREDIENTAI:
180 gramų cukraus
40 gramų kakavos
2 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (arba margarinas)
20 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užpilui:

150 g cukraus
3 kiaušiniai
500 g varškės
200 g grietinėlės (30%)
1 pakelis vanilinio cukraus (apie 15 g)
1 žiupsnelis druskos
40 g sviesto

Gaminimas:

Sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi.
Įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir išminkykite tešlą.
1/4 tešlos atidėkite, o 3/4 tešlos išklokite kepimo formos dugną ir šonus. Atkartokite pačią kepimo formą.

Cukrų išplakite su kiaušiniais, varške, grietinėle, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir sviestu.
Šį užpilą supilkite ant tešlos.
Iš 1/4 tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ar kvadratėlius. Jei norisi, suformuokite raides ir sudėkite ant užpilo, šiek tiek paspaudžiant, kad tešla ir užpilas būtų viename lygyje.
180 laipsnių orkaitėje kepti apie 1 valandą.
Iškepusio pyrago iškarto nepjaunu. Leidžiu atvėsti iki kambario temperatūros ir palaikau šaldytuve 1 val. Puikiai pjaustosi ir skystis neišbėga.
Skanaus

Varškės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Užpilui:

150 g cukraus
3 kiaušiniai
500 g varškės
200 g grietinėlės (30%)
1 pakelis vanilinio cukraus (apie 15 g)
1 žiupsnelis druskos
40 g sviesto

Gaminimas:

Sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi.
Įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir išminkykite tešlą.
1/4 tešlos atidėkite, o 3/4 tešlos išklokite kepimo formos dugną ir šonus. Atkartokite pačią kepimo formą.

Cukrų išplakite su kiaušiniais, varške, grietinėle, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir sviestu.
Šį užpilą supilkite ant tešlos.
Iš 1/4 tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ar kvadratėlius. Jei norisi, suformuokite raides ir sudėkite ant užpilo, šiek tiek paspaudžiant, kad tešla ir užpilas būtų viename lygyje.
180 laipsnių orkaitėje kepti apie 1 valandą.
Iškepusio pyrago iškarto nepjaunu. Leidžiu atvėsti iki kambario temperatūros ir palaikau šaldytuve 1 val. Puikiai pjaustosi ir skystis neišbėga.
Skanaus

Receptą atsiuntė Nijolė

Komentarai (3)


  • hjgfd 2012-07-04 14:01

    :-p ;-) :-( :-) :bloga: :super: %-) :super:


  • laura 2011-09-06 12:46

    oj atsiprasau %-(


  • laura 2011-09-06 12:45

    Jaigu cia varskes pyragas tai kur varske ? %-)


Daugiau receptų