Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas "Gaivutis"
AUTORIUS:
Mija
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas varškės
1 stiklinė cukraus pudros
3 mililitrai želės (persikinė)
2 valgomieji šaukštai želatinos
150 mililitrų grietinėlės (riebi)
3 vienetai kiaušinių ((baltymai))
1 skardinė persikų (konservuoti)
1 pakelis sausainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sutrupinti virtuviniu kombainu ir jais iškloti tortinės dugną.
2.
Du šaukštus želatinos užpilti puse stiklinės drugno vandens ir palikti išbrinkti 10 - 15 min. Tada kaitinti, neužvirus, kol granulės ištirps.
3.
Varškę patrinti šaukštu. Varškę, grietinėlę, atvėsintą želatiną, cukraus pudrą, išplaktus kiaušinių baltymus sudėti į dubenį ir gerai išplakti plaktuvu . Tada šią masę sukrėsti ant sutrupintų sausainių masės ir pastatyti į šaldytuvą porai valandų.
4.
Pagal instrukciją ant pakuočių pagaminti želė ir atvėsinti. Supilti želė ant sustingusio deserto - torto. Kai želė pastings gražiai ant viršaus sudėti supjaustytus persikus. Laikyti šaldytuve, kol tortukas iki galo sustings.

Skanaus.

Varškės pyragas "Gaivutis"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sutrupinti virtuviniu kombainu ir jais iškloti tortinės dugną.

  2. Du šaukštus želatinos užpilti puse stiklinės drugno vandens ir palikti išbrinkti 10 - 15 min. Tada kaitinti, neužvirus, kol granulės ištirps.

  3. Varškę patrinti šaukštu. Varškę, grietinėlę, atvėsintą želatiną, cukraus pudrą, išplaktus kiaušinių baltymus sudėti į dubenį ir gerai išplakti plaktuvu . Tada šią masę sukrėsti ant sutrupintų sausainių masės ir pastatyti į šaldytuvą porai valandų.

  4. Pagal instrukciją ant pakuočių pagaminti želė ir atvėsinti. Supilti želė ant sustingusio deserto - torto. Kai želė pastings gražiai ant viršaus sudėti supjaustytus persikus. Laikyti šaldytuve, kol tortukas iki galo sustings.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Mija

Komentarai (8)


  • Smaližė 2015-09-26 15:06

    Ech prisiskaito žmonės Delfi ir bijo visko paskui :D
    Didelė dalis vyrų (yra ir moterų taip pat) geria kokteilius su žaliais kiaušinių baltymais kasdien. Niekas nemirė. Jei perkat kaimiškus kiaušinius gerai nuplaukit ir tiek :)
    Labai skanu! Dėkui už receptą :)


  • valentain. 2015-08-22 21:56

    gerai isplakti,vadinas gerai ismaisyti.tikrai nieko neatsitiks jei paplaksit jau isplaktus baltymus.mergaites gaminkit,net jei ir nepavyks,bet zinosit kas kur dedasi ir kiek.as jaunysteje 2 pyragus ismeciau,bet dabar man lengva,lengviau nei kritikuot.o trupinukai sausainiu,kad neliptu prie dungno torciukas.galit patiest popieriu kepimo.pagarbiai valentain


  • valentain 2015-08-22 21:48

    galit gaminti ir be sausainiu,beto nebutina ir trinti jei neturit kuo.paprasciausiu buteliu ar kocelu galima sutrinti.galit pirkto biskvito viena blyna deti,galit ir netrintus sausainius iskloti.fantazijos truputi.dar.salmenelioze vidui kiausinio nebuna,tik ant luksto,nuo vistu sudelio,vadinas nuplauti gerai kiausinukai nepavojingi.o zelatina?ir visokios buna .nepamenu,bet rodos ant pakelio buna parasyta kiek reikia.galit ir daugiaudeti bus kietesnis.pagaliau pabandyki,net jei reike ismeti
    o




  • kepeja 2015-04-11 01:12

    Kiauiniai neapdoroti gali greitai issaukti liga salmanilioze.sausainiu nesisku kiek.atrodo skaniai bet neuzbsigtas receptas


  • dale 2015-04-10 11:54

    raso nesmoningus receptus koks sausainiu pagrindas jie subyres jei jau keliat tai surasykir viska tiksliai juokinga 3 mililitrai zeles


  • Rita 2015-04-10 10:17

    o kodėl sviesto nededate į sausainius? Juk jie be sviesto birus pagrindas sausainiu bus . Kažkoks nesamoningas receptas !


  • daiva 2015-04-10 06:55

    kodel neparasote jei neturi kombaino kokio didumo sausainius smulkinti


  • gema 2015-04-09 23:41

    Nepatinka, kad žali kiaušiniai...


Daugiau receptų