Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas su braškėmis
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus (įdarui)
50 gramų cukraus (pagrindui)
1 valgomasis šaukštas krakmolo (įdarui)
2 vienetai kiaušinių (įdarui)
1 vienetas kiaušinių (pagrindui)
150 gramų kvietinių miltų (pagrindui)
200 mililitrų pieno (įdarui)
2 valgomieji šaukštai manų kruopų (įdarui)
500 gramų varškės (įdarui)
400 gramų braškių (įdarui)
100 gramų sviesto (pagrindui)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (pagrindui)
1 vienetas pudingo (įdarui, vanilinis, pakeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagrindui: kiaušinį išsukti su cukrumi, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suminkyti su kiaušinio plakiniu. Įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
Įdarui: kiaušinius išsukti su 100 g cukraus. Įmaišyti varškę, manus ir sutrinti su blenderiu iki vientisos, visiškai lygios, kreminės konsistencijos. Pieną sumaišyti su pudingu, supilti į varškės masę ir dar kartą perplakti. Braškes sumaišyti su likusiu cukrumi ir krakmolu. Iš šaldytuvo išimta tešla iškloti kepimo formos pagrindą su kelių centimetrų aukščio kraštais. Šiek tiek tešlos pasilikti pyrago viršui. Ant išklotos tešlos supilti varškės įdarą, ant viršaus išdėlioti braškes. Su tešlos likučiais padengti pyrago viršų. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Atvėsinti. Vėliau įdėti į šaldytuvą ir palaikyti bent 4 valandas, o geriausia – per naktį.

Varškės pyragas su braškėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pagrindui: kiaušinį išsukti su cukrumi, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suminkyti su kiaušinio plakiniu. Įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
Įdarui: kiaušinius išsukti su 100 g cukraus. Įmaišyti varškę, manus ir sutrinti su blenderiu iki vientisos, visiškai lygios, kreminės konsistencijos. Pieną sumaišyti su pudingu, supilti į varškės masę ir dar kartą perplakti. Braškes sumaišyti su likusiu cukrumi ir krakmolu. Iš šaldytuvo išimta tešla iškloti kepimo formos pagrindą su kelių centimetrų aukščio kraštais. Šiek tiek tešlos pasilikti pyrago viršui. Ant išklotos tešlos supilti varškės įdarą, ant viršaus išdėlioti braškes. Su tešlos likučiais padengti pyrago viršų. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Atvėsinti. Vėliau įdėti į šaldytuvą ir palaikyti bent 4 valandas, o geriausia – per naktį.

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (3)


  • loltglol 2016-02-07 11:53

    kur receptas ka


  • Rugile 2015-07-01 14:11

    Man tai nelabai skanus...


  • Jurgita 2013-02-26 09:18

    Skonio reikalas, man asmeniškai jis puse velnio (skanus, bet esu valgius ir gardesnių), bet kai kam jis be galo patiko, tai dar mažų mažiausiai tris kartus gaminau pagal užsakymą gimtadienio šventėms kolektyvui.. Tai prašė dar ir dar to paties... ;-) Tiesa, viena karta braškes keitem mėlynėm... :super:


Daugiau receptų