Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas su graikiniais riešutais ir karameliniu padažu
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
170 gramų cukraus (rudasis)
250 gramų graikinių riešutų
3 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės grietinėlės
3 vienetai varškės (pakeliuose)
3 valgomieji šaukštai sviesto
80 mililitrų romo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant silpnos ugnies užvirinti grietinėlę išmaišytą su ruduoju cukrumi ir sviestu. Pavirti 3 min., po to nuimti nuo ugnies, trečdalį stiklinės padažo nupilti ir atvėsinti, o į likusį įmaišyti 2 valg. š. romo. 3 stiklines riešutų ištrinti su 50 g cukraus. Išmaišyti su išlydytu sviestu, sukrėsti į apvalią formą ir išlyginti paviršių. Kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Varškę sudėti į dubenį, suberti likusį cukrų, įmušti kiaušinius. Plakti, kol pasidarys vientisa masė. Supilti likusį romą ir išmaišyti. Varškės masę sukrėsti ant atvėsusio riešutinio papločio. Apšlakstyti padažu be romo. Kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Plokštainį palikti valandai ataušti, po to dėti į šaldytuvą nakčiai. Padažą su romu pašildyti ir supilti ant plokštainio. Patiekti papuošus likusiais graikiniais riešutais. Skanaus!

Varškės pyragas su graikiniais riešutais ir karameliniu padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ant silpnos ugnies užvirinti grietinėlę išmaišytą su ruduoju cukrumi ir sviestu. Pavirti 3 min., po to nuimti nuo ugnies, trečdalį stiklinės padažo nupilti ir atvėsinti, o į likusį įmaišyti 2 valg. š. romo. 3 stiklines riešutų ištrinti su 50 g cukraus. Išmaišyti su išlydytu sviestu, sukrėsti į apvalią formą ir išlyginti paviršių. Kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Varškę sudėti į dubenį, suberti likusį cukrų, įmušti kiaušinius. Plakti, kol pasidarys vientisa masė. Supilti likusį romą ir išmaišyti. Varškės masę sukrėsti ant atvėsusio riešutinio papločio. Apšlakstyti padažu be romo. Kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Plokštainį palikti valandai ataušti, po to dėti į šaldytuvą nakčiai. Padažą su romu pašildyti ir supilti ant plokštainio. Patiekti papuošus likusiais graikiniais riešutais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų