Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas su slyvomis
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Labai lengvai ir greitai pagaminamas pyragas. Kvapnus ir be galo skanus. Labai lengvai ir greitai pagaminamas pyragas. Kvapnus ir be galo skanus. Eglė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
0.5 stiklinės cukraus
1 vienetas kiaušinių
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
1 kilogramas slyvų
400 gramų varškės
1 stiklinė kondensuoto pieno
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų (be kauliukų)
1 žiupsnelis pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, supilame sviestą.
2.
Po truputį beriame miltus, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. 1 val. laikome šaltai.
3.
Tada iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą atsegamą kepimo formą.
4.
Įdarui varškę ir citriną sumalame mėsmale.
5.
Kiaušinius išplakame.
6.
Į varškės masę įmaišome kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius. Viską sukrečiame į atsegamą kepimo formą ant tešlos lakšto.
7.
Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir dar kartą perpjauname per pusę. Slyvų ketvirčius įspaudžiame į varškės-kiaušinių masę.
8.
Kepame 200 - 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
9.
Iškepusį pyragą apibarstome pabarstukais.

Varškės pyragas su slyvomis

Recepto autorius: Labai lengvai ir greitai pagaminamas pyragas. Kvapnus ir be galo skanus. Eglė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išsukame su cukrumi, supilame sviestą.

  2. Po truputį beriame miltus, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. 1 val. laikome šaltai.

  3. Tada iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą atsegamą kepimo formą.

  4. Įdarui varškę ir citriną sumalame mėsmale.

  5. Kiaušinius išplakame.

  6. Į varškės masę įmaišome kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius. Viską sukrečiame į atsegamą kepimo formą ant tešlos lakšto.

  7. Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir dar kartą perpjauname per pusę. Slyvų ketvirčius įspaudžiame į varškės-kiaušinių masę.

  8. Kepame 200 - 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.

  9. Iškepusį pyragą apibarstome pabarstukais.

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai


Daugiau receptų