Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas su šokoladiniu glajumi
AUTORIUS:
Renata
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus (tešlai)
150 gramų cukraus (varškei)
1 valgomasis šaukštas kakavos
1.5 valgomojo šaukšto krakmolo
4 vienetai kiaušinių (dideli)
120 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai grietinėlės
100 gramų juodojo šokolado
800 gramų varškės
50 gramų sviesto
125 gramai grietinės
šiek tiek vanilinio cukraus
300 gramų chalvos (saulėgrąžų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą sumaišome su cukrumi. Maišome tol, kol cukrus ištirpsta. Suberiame miltus ir kakavą. Viską išmaišome iki vientisos tešlos.
Sudedame į kepimo skardą. Viršų išlyginame.
Varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame gerai išplaktus kiaušinius, grietinę, krakmolą, susmulkintą chalvą. Išmaišome.
Gauta mase užpilame pyrago pagrindą.
Kepame 170-180 C orkaitėje apie 1 valandą. Orkaitėje pastačiau puodą su vandeniu (orkaitėje nebūna taip sausa). Jei turite naujas orkaites, taip daryti nereikia. :)
Šokoladą ištirpiname su grietinėle ir aptepsime iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pyrago viršų ir šonus. Po to palikti šaltai, kad glajus sustengtų. Geriausia palikti per naktį. Ryte jau galima skanauti. :)

Varškės pyragas su šokoladiniu glajumi

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestą sumaišome su cukrumi. Maišome tol, kol cukrus ištirpsta. Suberiame miltus ir kakavą. Viską išmaišome iki vientisos tešlos.
Sudedame į kepimo skardą. Viršų išlyginame.
Varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame gerai išplaktus kiaušinius, grietinę, krakmolą, susmulkintą chalvą. Išmaišome.
Gauta mase užpilame pyrago pagrindą.
Kepame 170-180 C orkaitėje apie 1 valandą. Orkaitėje pastačiau puodą su vandeniu (orkaitėje nebūna taip sausa). Jei turite naujas orkaites, taip daryti nereikia. :)
Šokoladą ištirpiname su grietinėle ir aptepsime iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pyrago viršų ir šonus. Po to palikti šaltai, kad glajus sustengtų. Geriausia palikti per naktį. Ryte jau galima skanauti. :)

Receptą atsiuntė Renata

Komentarai


Daugiau receptų