Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas su spanguolėmis
AUTORIUS:
silvijuma
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas varškės ( (9 proc. riebumo) )
7 vienetai kiaušinių
15 valgomųjų šaukštų manų kruopų
200 mililitrų pieno
5 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
100 gramų spanguolių ( (džiovintos) )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.
2.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.
3.
Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.
4.
Iki standžių putų išplakti baltymus.
5.
Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu
7.
Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
8.
Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.

Skanaus.

Varškės pyragas su spanguolėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.

  2. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.

  3. Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.

  4. Iki standžių putų išplakti baltymus.

  5. Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.

  6. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu

  7. Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.

  8. Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė silvijuma
Gairės: Orkaitėje, Apkepai

Komentarai


Daugiau receptų