Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės sausainiai su šokolado glaistu
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
200 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
500 gramų miltai
100 gramų cukraus
500 gramų varškės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
5 vienetai šokoladas
100 gramų moliūgų sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą išsukti su cukrumi (galima ir išlydyti, tik tuomet reikės atvėsinti) iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, viska išmaišyti. Varškę pertrinti per sietelį, miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Į sviesto-kiaušinių masę sudedam varškę, moliūgų sėklas(nebūtina), viską išmaišome. Dedam miltus porcijomis ir minkome tešlą tol kol nesusidarys vientisą mase ir nelips prie rankų. Paliekami tešlą „pailsėti“ ant stalo apie pusvalandį. Iškočiojame tešlą pusės cm storio ir išspaudžiame figūrėles (busimas sausainukus).
2.
Sudedam į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180°C temp. iki iškeps (15-25 min.)
Iškeptus sausainius paliekame atvėsti. Karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir kiekvieną sausainuką apliejame šokoladu. Paliekame iki šokoladas sustings. Galima padėti į šaldytuvą, tuomet šokoladas sustings žymiai greičiau. Papuošiame pabarstukais, pagal jūsų skonį.
3.
Iš nurodytų produktų kiekio man gavosi 189 sausainukai „Arkliukai“ dėl to ir prireikė tokio didelio kiekio šokolado.

Varškės sausainiai su šokolado glaistu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 30
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą išsukti su cukrumi (galima ir išlydyti, tik tuomet reikės atvėsinti) iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, viska išmaišyti. Varškę pertrinti per sietelį, miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Į sviesto-kiaušinių masę sudedam varškę, moliūgų sėklas(nebūtina), viską išmaišome. Dedam miltus porcijomis ir minkome tešlą tol kol nesusidarys vientisą mase ir nelips prie rankų. Paliekami tešlą „pailsėti“ ant stalo apie pusvalandį. Iškočiojame tešlą pusės cm storio ir išspaudžiame figūrėles (busimas sausainukus).

  2. Sudedam į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180°C temp. iki iškeps (15-25 min.)
    Iškeptus sausainius paliekame atvėsti. Karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir kiekvieną sausainuką apliejame šokoladu. Paliekame iki šokoladas sustings. Galima padėti į šaldytuvą, tuomet šokoladas sustings žymiai greičiau. Papuošiame pabarstukais, pagal jūsų skonį.

  3. Iš nurodytų produktų kiekio man gavosi 189 sausainukai „Arkliukai“ dėl to ir prireikė tokio didelio kiekio šokolado.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai (2)


  • Rita 2017-11-29 18:12

    Rytoj pabandysiu,atrodo receptas paparastas,turetu buti labai skanu


  • Vita 2015-10-20 14:22

    Gavosi puikiai. Ačiū už receptą :)


Daugiau receptų