Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės tortas su juodaisiais serbentais
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
45 gramai cukraus (biskvitui)
50 gramų cukraus (užpilui)
200 gramų juodųjų serbentų (šaldyti, užpilui)
1 vienetas kiaušinių (biskvitui)
35 gramai kvietinių miltų (biskvitui)
2 valgomieji šaukštai vandens (užpilui)
200 gramų grietinėlės (35 %, kremui)
15 gramų aliejaus (biskvitui)
15 gramų želatinos
10 gramų želatinos (užpilui)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (biskvitui)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (biskvitui)
4 vienetai sūrelio (vaniliniai "Mūsų", kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu cukrumi plakame, kol masė padvigubės. Plakdami supilame aliejų. Po truputį, beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa.
Į 20 cm formą (nuimamais kraštais) tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir kepame 180° C orkaitėje apie 15 - 20 minučių (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname, nuimame kepimo popierių.

Varškės kremui. Želatiną užpilame 45 ml šalto vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą.Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu.
Dedame į formą biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol sustings (stingsta pakankamai greitai).

Juodųjų serbentų užpilui. Želatiną užpilame 30 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v. š. vandens. Jei naudojate šaldytus, prieš tai atšaldykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant iki norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome.

Atvėsiname ir užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį).

Skanaus!

P.S. Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 g, tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai daugiau cukraus.

Varškės tortas su juodaisiais serbentais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu cukrumi plakame, kol masė padvigubės. Plakdami supilame aliejų. Po truputį, beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa.
Į 20 cm formą (nuimamais kraštais) tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir kepame 180° C orkaitėje apie 15 - 20 minučių (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname, nuimame kepimo popierių.

Varškės kremui. Želatiną užpilame 45 ml šalto vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą.Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu.
Dedame į formą biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol sustings (stingsta pakankamai greitai).

Juodųjų serbentų užpilui. Želatiną užpilame 30 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v. š. vandens. Jei naudojate šaldytus, prieš tai atšaldykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant iki norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome.

Atvėsiname ir užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį).

Skanaus!

P.S. Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 g, tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai daugiau cukraus.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (1)


  • Aiva 2014-01-26 19:06

    Seimai labai patiko, gaivus tortas.
    Vietoje serbentu naudojau avietes su avieciu skonio zelatinu.
    Man labai patiko biskvito receptas, gavosi minkstas, purus "kempiniukas" (dariau dviguba norma ir pjoviau pusiau). Labai tinkamas ivairiems pertepimams.


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...