Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės tortas su laimu
AUTORIUS:
Marija
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
250 gramų cukraus (kremui)
70 gramų graikinių riešutų
4 vienetai kiaušinių (kremui)
200 gramų sausainių
500 gramų varškės (riebi, kremui)
80 gramų sviesto
450 gramų grietinės (kremui)
2 vienetai žaliųjų citrinų (kremui)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius ir riešutus susmulkinti į trupinius.
Sviestą išlydyti ir supilti į sausainių - riešutų masę.
Gerai viską išmaišyti, suberti cinamoną.
Sudėti tešlą į kepimo indą, aplipdyti ja dugną ir bortelius.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 10 min. Iškeptą tešlą ataušinti.
Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, viską gerai sumaišyti. Tada sudėti cukrų, vanilę, laimo žievelę ir supilti laimo sultis. Viską suplakti iki vientisos masės.
Sudėti paruoštą įdarą į tešlą ir dar pašauti į orkaitę 50 min.
Iškeptą tortą atvėsinti, palaikyti šaldytuve 6-8 val.
Prieš patiekiant papuošti tortą laimo griežinėliais.

Varškės tortas su laimu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sausainius ir riešutus susmulkinti į trupinius.
Sviestą išlydyti ir supilti į sausainių - riešutų masę.
Gerai viską išmaišyti, suberti cinamoną.
Sudėti tešlą į kepimo indą, aplipdyti ja dugną ir bortelius.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 10 min. Iškeptą tešlą ataušinti.
Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, viską gerai sumaišyti. Tada sudėti cukrų, vanilę, laimo žievelę ir supilti laimo sultis. Viską suplakti iki vientisos masės.
Sudėti paruoštą įdarą į tešlą ir dar pašauti į orkaitę 50 min.
Iškeptą tortą atvėsinti, palaikyti šaldytuve 6-8 val.
Prieš patiekiant papuošti tortą laimo griežinėliais.

Receptą atsiuntė Marija

Komentarai (5)


  • Rasa 2017-12-19 15:45

    Vakar kepiau, tik as atskirai isplakiau kiausiniu baltymus ir is leto imaisiau i varske, cinamono nedejau, o pacia varske sublenderiavau.Vyras neislauke, valge silta, as paragavau, tai skonis buvo kaip varskes apkepo, tad laukiau siandienos :-) Is tikro gan skanus gavosi (per nakti saldytuve laikiau), varskes kremas purus ir labai lengvas :-)


  • Jovi 2017-02-27 22:03

    Man irgi įdomu ar kam pavyko?


  • Jurgita 2016-02-12 14:09

    Gal kam pavyko?


  • Rūta 2015-03-07 08:53

    Keistas receptas. Tai kiek to cinamono dėt? Ar abiejų laimų sultis spaust ir žieveles tarkuot?


  • Tute 2011-09-04 16:22

    Kaip isejo kitom?


Daugiau receptų