Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės tortas su želė gabaliukais
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
75 mililitrai pieno
125 mililitrai jogurto
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas sausainių (pakelis)
2 vienetai varškės (pakeliai)
75 gramai sviesto
18 gramų želatinos
1 vienetas želės (pakelis)
2 vienetai želės (skirtingų skonių, pakeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai reikės kvapų esencijos.
Paruosiu 2 spalvų želė, palieku stingti.
Sausainius sutrupinu, sviestą išlydau ir sumaišau su sausainiais.
Torto formą iškloju kepimo popieriumi, formos kraštus patepu aliejumi.
Sausainių mase, vienodai paskirstydama, iškloju formos dugną, suspaudžiu ir dedu į šaldytuvą, kad sustingtų.
Piene užmerkiu želatiną.
Varškę, cukrų ir jogurtą išmaišau mikseriu.
Želatiną užkaitinu, kad būtų skysta, bet kad neužvirtų, nes nestings.
Plakdama mikseriu į varškės masę pilu maža srovele želatiną.
Išplaku grietinėlę ir atsargiai įmaišau į varškę.
Dviejų spalvų želė supjaustau gabaliukais ir įmaišau į masę.
Viską sukrečiu į formą ir dedu į šaldytuvą stingti.
Papuošimui ištirpinu želę, palieku, kad atauštų ir tada galima pilti ant torto viršaus.
Galima į varškės masę dėti mėlynių, braškių, žemuogių, aviečių, konservuotų persikų ar kitokių Jūsų mėgstamų uogų bei vaisių.
Skanaus.

Varškės tortas su želė gabaliukais

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Papildomai reikės kvapų esencijos.
Paruosiu 2 spalvų želė, palieku stingti.
Sausainius sutrupinu, sviestą išlydau ir sumaišau su sausainiais.
Torto formą iškloju kepimo popieriumi, formos kraštus patepu aliejumi.
Sausainių mase, vienodai paskirstydama, iškloju formos dugną, suspaudžiu ir dedu į šaldytuvą, kad sustingtų.
Piene užmerkiu želatiną.
Varškę, cukrų ir jogurtą išmaišau mikseriu.
Želatiną užkaitinu, kad būtų skysta, bet kad neužvirtų, nes nestings.
Plakdama mikseriu į varškės masę pilu maža srovele želatiną.
Išplaku grietinėlę ir atsargiai įmaišau į varškę.
Dviejų spalvų želė supjaustau gabaliukais ir įmaišau į masę.
Viską sukrečiu į formą ir dedu į šaldytuvą stingti.
Papuošimui ištirpinu želę, palieku, kad atauštų ir tada galima pilti ant torto viršaus.
Galima į varškės masę dėti mėlynių, braškių, žemuogių, aviečių, konservuotų persikų ar kitokių Jūsų mėgstamų uogų bei vaisių.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (63)


  • Erika 2017-08-07 02:04

    Neaiškiai receptas parašytas! Neparašyta nei kokio riebumo varškę dėti nei grietinėlės riebumas


  • Sigita 2017-06-25 22:13

    Kokio riebumo varske ir grietinele procentais?


  • Inga 2017-02-14 13:13

    Labai skanei atrodo ir as pati isbandziau labai super..


  • Lina 2016-08-10 13:23

    Želė kur 1 pakelis, tai čia kur ant viršaus??? Skaidri, be skonio? Želatina ar kaip?


  • Ingrida 2016-02-17 20:31

    Ziauriai skanus tortukas nekarta jau isbandytas. super tiesiog


  • Sniege 2015-05-11 08:44

    Reikes pabandyti


  • kristina 2015-04-27 07:49

    O kokia grietinele naudojot ?


  • pabandziusi ;-) 2015-03-06 07:30

    tikrai superinis tortukas tirpsta burnoje tas varskes sluoksnis...


  • zita 2014-12-22 09:34

    ka reiskia - sausainiai 1-as pakelis ir varske 2-u pakeliai,kiek tai gramais?


  • Jolanta 2014-11-14 21:58

    Kiek reikia sausainių ir kiek reikia varskes??? Juk yra visokiausių pakuočių.


Daugiau receptų