Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Minkšti varškės žagarėliai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Jei turite namuose daugiau valgytojų – būtina dvigubinti ar trigubinti porciją, kitu atveju, garantuoju, jog gausite prašymą - iškepti DAR! Kad žagarėliai nesukietėtų Jei turite namuose daugiau valgytojų – būtina dvigubinti ar trigubinti porciją, kitu atveju, garantuoju, jog gausite prašymą - iškepti DAR! Kad žagarėliai nesukietėtų laikykite juos uždengtame inde ar uždenkite indą plastikiniu maišeliu. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
250 gramų varškės (9 proc.)
200 gramų miltai
2 vienetai kiaušinių
5 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
2 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Viename dubenyje šakute sutriname varškę su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
2.
Kitame dubenyje sumaišome 200 g miltų su kepimo milteliais.
3.
Į varškės masę įsijojame pusę miltų, išmaišome, po to įsijojame kitą pusę miltų ir išminkome tešlą. Jei tešla labai kimba prie rankų įberiame dar miltų. Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo. Mano naudota varškė buvo gana sausa, tad pakako truputį daugiau nei 200 g miltų. Tešla turėtų būti minkšta, šiek tiek kibti prie rankų. Jei įdėsite per daug miltų, tuomet žagarėliai bus kieti.
4.
Stalviršį pabarstome miltais, imame 1/3 tešlos, iškočiojame ~1 cm storio tešlos lakštą, supjaustome jį į 3-4 cm storio juostas, o juostas supjaustome į ~10-12 cm ilgio mažesnes juosteles. Kiekvienos juostelės viduryje padarome pjūvį (~6-7 cm ilgio), tada vieną juostelės galą perkišame per pjūvį ir taip suformuojame visus žagarėlius. Paruoštus kepimui žagarėlius dedame ant miltais pabarstytos lentelės ar stalviršio.
5.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Aliejaus reikia tiek, kad žagarėliai galėtų jame plaukioti (iškilti į paviršių).
6.
Žagarėlius sudedame į keptuvę (kepame po ~5-6 žagarėlius, priklausomai nuo keptuvės dydžio). Kepame, kol viena pusė gražiai paruduoja, tada apverčiame ir taip pat iškepame iš kitos pusės. Iškepusius žagarėlius dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Kai žagarėliai atvėsta – sudedame ant serviravimo lėkštės ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

Minkšti varškės žagarėliai

Recepto autorius: Jei turite namuose daugiau valgytojų – būtina dvigubinti ar trigubinti porciją, kitu atveju, garantuoju, jog gausite prašymą - iškepti DAR! Kad žagarėliai nesukietėtų ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Viename dubenyje šakute sutriname varškę su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.

  2. Kitame dubenyje sumaišome 200 g miltų su kepimo milteliais.

  3. Į varškės masę įsijojame pusę miltų, išmaišome, po to įsijojame kitą pusę miltų ir išminkome tešlą. Jei tešla labai kimba prie rankų įberiame dar miltų. Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo. Mano naudota varškė buvo gana sausa, tad pakako truputį daugiau nei 200 g miltų. Tešla turėtų būti minkšta, šiek tiek kibti prie rankų. Jei įdėsite per daug miltų, tuomet žagarėliai bus kieti.

  4. Stalviršį pabarstome miltais, imame 1/3 tešlos, iškočiojame ~1 cm storio tešlos lakštą, supjaustome jį į 3-4 cm storio juostas, o juostas supjaustome į ~10-12 cm ilgio mažesnes juosteles. Kiekvienos juostelės viduryje padarome pjūvį (~6-7 cm ilgio), tada vieną juostelės galą perkišame per pjūvį ir taip suformuojame visus žagarėlius. Paruoštus kepimui žagarėlius dedame ant miltais pabarstytos lentelės ar stalviršio.

  5. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Aliejaus reikia tiek, kad žagarėliai galėtų jame plaukioti (iškilti į paviršių).

  6. Žagarėlius sudedame į keptuvę (kepame po ~5-6 žagarėlius, priklausomai nuo keptuvės dydžio). Kepame, kol viena pusė gražiai paruduoja, tada apverčiame ir taip pat iškepame iš kitos pusės. Iškepusius žagarėlius dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Kai žagarėliai atvėsta – sudedame ant serviravimo lėkštės ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų