
Varškinės spurgos
Porcijų skaičius:
15
Paruošimo laikas:
Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
180 gramų | varškės | |
110 gramų | miltai | |
1 vienetas | kiaušinių (dideli) | |
50 gramų | cukraus | |
15 gramų | vanilinio cukraus | |
1 arbatinis šaukštelis | acto (sodai gesinti) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | sodos | |
1 žiupsnelis | druskos | |
Kepimui: | ||
šiek tiek | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu.
2.
Pasveriame miltus, dedame juos šalia.
3.
Imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu.
4.
Paliekame tešlą pastovėti apie 20 minučių, kad išbrinktų miltai.
5.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes.
6.
Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
7.
Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę.
8.
Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Varškinės spurgos
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
- Varškė, 180 gramų
- Miltai, 110 gramų
- Kiaušiniai, dideli, 1 vienetas
- Cukrus, 50 gramų
- Vanilinis cukrus, 15 gramų
- Actas, sodai gesinti, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 žiupsnelis
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu.
Pasveriame miltus, dedame juos šalia.
Imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu.
Paliekame tešlą pastovėti apie 20 minučių, kad išbrinktų miltai.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes.
Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę.
Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (21)
Gal kas gali pasakyti,kodėl spurgos sukrenta?
I jei vietoj sodos kepimo miltelius det? Kiek saukateliu tada?
Šiandien gaminau bet iš dvigubos porcijos gavosi nuostabios spurgos tik dariau šiek tiek didesnes ,šeimyna smaguriauja ,neriebios nes dejau bulves dvi skilteles ,viskas pavyko .ačiū už receptą!! Rekomenduoju
Alina, gal nepakankamai nugesinot sodą? Kepu pagal šį receptą ir viskas puikiai pavyksta :)
Kažkokia nesąmonė gavosi - vien soda :(
Zita, gal su kaupu dėjot, todėl ir jaučiasi? :)
2šaukšteliai sodos ir 1 šaukštelis acto- labai jaučiasi soda ir kartumas.
Laba labai skanui
spurgos man labai patinka
Ar tikrai sodos 2 arbat.šaukšteliai ?