Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškinės spurgos
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos! Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški. Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos! Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški. Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
180 gramų varškės
110 gramų miltai
1 vienetas kiaušinių (dideli)
50 gramų cukraus
15 gramų vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis acto (sodai gesinti)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu.
2.
Pasveriame miltus, dedame juos šalia.
3.
Imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu.
4.
Paliekame tešlą pastovėti apie 20 minučių, kad išbrinktų miltai.
5.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes.
6.
Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
7.
Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę.
8.
Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Varškinės spurgos

Recepto autorius: Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos! Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški. Jurgitos receptai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai: Kepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu.

  2. Pasveriame miltus, dedame juos šalia.

  3. Imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu.

  4. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 minučių, kad išbrinktų miltai.

  5. Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes.

  6. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja.

  7. Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę.

  8. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai (20)


  • Ieve 2019-05-19 05:52

    I jei vietoj sodos kepimo miltelius det? Kiek saukateliu tada?


  • Aniuta 2019-02-24 18:42

    Šiandien gaminau bet iš dvigubos porcijos gavosi nuostabios spurgos tik dariau šiek tiek didesnes ,šeimyna smaguriauja ,neriebios nes dejau bulves dvi skilteles ,viskas pavyko .ačiū už receptą!! Rekomenduoju


  • Agnė 2019-02-08 18:12

    Alina, gal nepakankamai nugesinot sodą? Kepu pagal šį receptą ir viskas puikiai pavyksta :)


  • Alina 2019-02-01 22:14

    Kažkokia nesąmonė gavosi - vien soda :(


  • Eglė 2019-01-25 18:31

    Zita, gal su kaupu dėjot, todėl ir jaučiasi? :)


  • Zita 2019-01-20 20:53

    2šaukšteliai sodos ir 1 šaukštelis acto- labai jaučiasi soda ir kartumas.


  • Ingrid 2018-12-09 19:18

    Laba labai skanui


  • Vidas 2018-01-18 14:12

    spurgos man labai patinka


  • Dalia 2017-12-26 22:08

    Ar tikrai sodos 2 arbat.šaukšteliai ?


  • Jyozaa 2017-10-13 20:53

    Ačiū, sekmaxeni už eisiu paragauti


Daugiau receptų