Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vatikano duona
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės aliejaus
2 valgomieji šaukštai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Vatikano duona, taip vadinama laimės duona, kurią gaminant reikia dalintis. Dalis paruoštos tešlos atiduodama atrimiesiems, kurie į tešlą papildomai deda miltų, pieno, cukraus (mielės dauginasi pačios) ir po 9 dienų kepama įdėjus papildomų ingridientų, vėl dalį atiduodant savo artimiesiems. Laikoma, kad tai atneša į namus laimę. Kaip yra iš tikrųjų, kiekvienas masto kitaip. Kepama kartą gyvenime ir išpildo žmonių norus.

Receptas, jei gavote Vatikano duonos tešlos:

Tešlą maišyti tik mediniu šaukštu. Laikyti stikliniame arba plastmasiniame inde, šaldytuve. Iš kart dėkite į 2-3 L indą, nes tešla auga.

1 diena – tešlos neliesti
2 diena – tešlos neliesti
3 diena – tešlą maišyti mediniu šaukštu
4 diena – viskas kaip praeitą dieną
5 diena – tešlą pamaišyti, įpilti 1 stiklinę pieno, 1 stiklinę cukraus, 2 stiklines miltų.
6 diena - viskas kaip praeitą dieną
7 diena - tešlą maišyti mediniu šaukštu
8 diena – maišyti kaip 5 dieną, tik sumažinti cukraus
9 diena – tešlą padalinti į 4 dalis, savąją iškepti.

Tris dalis padovanoti GERIEMS žmonėms. Į ketvirtą dalį įpilti pusę stiklinės aliejaus, 2 stiklines miltų, 2 šaukštus kepimo miltelių, 4 kiaušinius. Galima įdėti daržovių, vaisių. Viską maišyti ir kepti 160 laipsnių orkaitėje.

Laimės Jūsų namuose!

Vatikano duona

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vatikano duona, taip vadinama laimės duona, kurią gaminant reikia dalintis. Dalis paruoštos tešlos atiduodama atrimiesiems, kurie į tešlą papildomai deda miltų, pieno, cukraus (mielės dauginasi pačios) ir po 9 dienų kepama įdėjus papildomų ingridientų, vėl dalį atiduodant savo artimiesiems. Laikoma, kad tai atneša į namus laimę. Kaip yra iš tikrųjų, kiekvienas masto kitaip. Kepama kartą gyvenime ir išpildo žmonių norus.

Receptas, jei gavote Vatikano duonos tešlos:

Tešlą maišyti tik mediniu šaukštu. Laikyti stikliniame arba plastmasiniame inde, šaldytuve. Iš kart dėkite į 2-3 L indą, nes tešla auga.

1 diena – tešlos neliesti
2 diena – tešlos neliesti
3 diena – tešlą maišyti mediniu šaukštu
4 diena – viskas kaip praeitą dieną
5 diena – tešlą pamaišyti, įpilti 1 stiklinę pieno, 1 stiklinę cukraus, 2 stiklines miltų.
6 diena - viskas kaip praeitą dieną
7 diena - tešlą maišyti mediniu šaukštu
8 diena – maišyti kaip 5 dieną, tik sumažinti cukraus
9 diena – tešlą padalinti į 4 dalis, savąją iškepti.

Tris dalis padovanoti GERIEMS žmonėms. Į ketvirtą dalį įpilti pusę stiklinės aliejaus, 2 stiklines miltų, 2 šaukštus kepimo miltelių, 4 kiaušinius. Galima įdėti daržovių, vaisių. Viską maišyti ir kepti 160 laipsnių orkaitėje.

Laimės Jūsų namuose!

Komentarai (11)


  • migglė 2011-01-27 19:30

    :valgau: ziauriai skanu buvo:))


  • inga 2010-07-12 16:57

    o jei aš dar kartą pasilikusi vieną porciją jos išsikepsiu......


  • Roberta 2010-02-04 19:10

    šitą duona galima kepti tik vieną kartą gyvenime:)


  • gita 2009-10-07 17:40

    gal ta rauga galima paciai pasidaryti :-( juk kazkaip si duona prasidejo :-D gal kas zinot


  • raijana 2009-06-01 21:57

    o gal Kaune kas sita stebukla turi??? Kazkada vaikystei turejau ir tikrai patiko... noreciau dar karta ji gauti :)


  • Rūta 2009-06-01 13:25

    Na aš kepiau ne vieną kartą (pasilikdavau ketvirtuką sau), tešlą laikydavau ne šaldytuve, kepdama pridėdavau razinų ar šiaip džiovintų vaisių ir tikrai labai skaniai valgėsi, šeima ir draugai irgi labai mėgo (labiau jau keptą nei tešlą auginimui gauti). O dėl laimės, tai turbūt bet kuris kepantis pyragas vien savo kvapu laimės į namus atneša :-)


  • Paragavusi 2009-05-31 13:16

    Žinokit verta stenktis dėl jo 9d. pati gavau tai ir ruošiau. Gavosi labai skaniai ;]] :super: ;-) :-)


  • Fonda 2008-09-14 22:11

    To XX
    Stebuklas ir yra stebuklas dėl to, kad yra tukėjimas, kad įvyks kažkas antgamtiško, žmogui negalimo padaryti. O jei netiki tuo, stebuklo niekuomet nesulauksi. Aš laukiu...
    O koks tau skirtumas, kaip pavadintas pyragas - anksčiau ar dabar? Ir net ne pyragas svarbu. O simbolis - pats stebuklas...


  • XX 2008-09-14 19:16

    taigi cia tas pats pyragas, pries N metu "Hermanu" vadinamas:-))) tik uzlipdytas naujas pavadinimas, ir tipo stebuklas:-DDD


  • Fonda 2008-09-08 12:52

    Labai nudžiugino šis receptas - sužinojau pirmąkart. Tik nežinau, kas galėtų pasidalinti su manim šiuo raugu? Matyt dar neatėjo man laikas?


Daugiau receptų