Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykė (pasha)
AUTORIUS:
Joana
INGREDIENTAI:
šiek tiek abrikosų (džiovinti, 100-150)
1 vienetas citrinų (didelė)
šiek tiek cukraus pudros (150-200)
šiek tiek cukraus (300-400)
100 gramų migdolų
5 vienetai kiaušinių (tryniai)
200 gramų grietinėlės (saldi, 35%)
1 kilogramas varškės
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
šiek tiek razinų (šviesios, 100-150)
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškę ir minkštą sviestą pertrinam per sietelį, įberiam žiūpsnelį druskos, persijotą cukraus pudrą, vanilę, nutarkuotą citrinos žievelę (tik geltoną sluoksnį), išspaudžiam citrinos sultis ir viską gerai išmaišom.
Razinas, abrikosus, migdolus nuplikom, abrikosus supjaustom gabalėliais, migdolus taip pat susmulkinam (bet nemalam!).
Užvirinam grietinėlę ir praaušinam. Kiaušinių trynius išplakam su cukrumi iki putų ir supilam į atvirintą ir praaušusią grietinėlę.
Tada dedam ant puodo su verdančiu vandeniu ir pastoviai maišant kaitiname kol sutirštės (apie 25 - 30 min). Sutirštėjusią statom į šaltą vandenį ir vėl nuolat maišant aušiname. Dar šiltoką pilame dalimis į varškės masę ir gerai išmaišome iki vienalytės masės. Dabar suberiam abrikosus, razinas, migdolus (galima dėti ką turite, arba pagal skonį, tinka įvairūs cukatai, aguonos užplikytos, želatinos gabalėliai ir t.t.) ir vėl išmaišome.
Dabar į turimą formą įtiesiame drėgnos marlės, ar drobinės medžiagos skiautę ir supylę tą varškės masę pridengiam kraštais marlės ir paslėgę dedam vėsioje vietoje, kad subręstų ir paliekam parai laiko. Svarbu, kad forma nebūtų sandari, nes turi ištekėti skysčių perteklius (būtina paslėgti!). Aš pilu masę į metalinį sietelį konuso formos, gaunasi graži pasha. Išverčiam (praėjus parai) ant lėkštės ir puošiam savo nuožiūra - riešutais, cukatais, vaisiais, marmeladiniais saldainiais, ar tiesiog apliejam šokoladu.
Skanaus!

Velykė (pasha)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Varškę ir minkštą sviestą pertrinam per sietelį, įberiam žiūpsnelį druskos, persijotą cukraus pudrą, vanilę, nutarkuotą citrinos žievelę (tik geltoną sluoksnį), išspaudžiam citrinos sultis ir viską gerai išmaišom.
Razinas, abrikosus, migdolus nuplikom, abrikosus supjaustom gabalėliais, migdolus taip pat susmulkinam (bet nemalam!).
Užvirinam grietinėlę ir praaušinam. Kiaušinių trynius išplakam su cukrumi iki putų ir supilam į atvirintą ir praaušusią grietinėlę.
Tada dedam ant puodo su verdančiu vandeniu ir pastoviai maišant kaitiname kol sutirštės (apie 25 - 30 min). Sutirštėjusią statom į šaltą vandenį ir vėl nuolat maišant aušiname. Dar šiltoką pilame dalimis į varškės masę ir gerai išmaišome iki vienalytės masės. Dabar suberiam abrikosus, razinas, migdolus (galima dėti ką turite, arba pagal skonį, tinka įvairūs cukatai, aguonos užplikytos, želatinos gabalėliai ir t.t.) ir vėl išmaišome.
Dabar į turimą formą įtiesiame drėgnos marlės, ar drobinės medžiagos skiautę ir supylę tą varškės masę pridengiam kraštais marlės ir paslėgę dedam vėsioje vietoje, kad subręstų ir paliekam parai laiko. Svarbu, kad forma nebūtų sandari, nes turi ištekėti skysčių perteklius (būtina paslėgti!). Aš pilu masę į metalinį sietelį konuso formos, gaunasi graži pasha. Išverčiam (praėjus parai) ant lėkštės ir puošiam savo nuožiūra - riešutais, cukatais, vaisiais, marmeladiniais saldainiais, ar tiesiog apliejam šokoladu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Joana

Komentarai (8)


  • Albina 2018-03-17 08:58

    Patiko.isbandysiu.


  • Joana 2018-03-16 21:50

    Ačiū.Butinai išbandysiu.


  • Jurgita 2015-04-02 23:49

    Pažįstama pasakojo, kad vietoj varškės,grietinėlės naudoja sūrelių masę,sakė, kad gaunasi visiškai tas pats, gal net geriau...


  • as 2011-04-21 13:22

    uau cia tai skanumelis ,bet jauciu nelabai man gausis ji padaryti laaaaaabai manau daug darbelio :-)


  • Joana 2011-04-21 08:02

    Jeigu varškė labai drėgna, tai galima pirmiausia ją iš vakaro sudėjus į marlinį maišelį paspausti po presu(na kokiu sunkesniu daiktu uždėtų ant varškės pridengtos dangteliu), arba galima įmti lietuvišką varškės sūrį tik be kmynų ir jį pertrinti per sietelį arba permalti per mėsamalę. Paprastai pascha būdavo gaminama ketvirtadienį, kad spėtų sunokti.


  • Gintare 2011-04-20 17:35

    Atrodo labai skaniai:)


  • mėgintoja 2011-04-10 11:16

    Atrodo skaniai. :}


  • Ingrida 2010-03-26 11:02

    rec


Daugiau receptų