Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykinė bulka
AUTORIUS:
Aistė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų miltai
1 pakelis sausų mielių
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
250 mililitrų pieno
70 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles sumaišyti su šaukštu cukraus ir trupučiu šilto pieno, palikti kol suputos.
2.
Miltus nusijoti ir viduryje padarius duobutę supilti mielių mišinį, pašildytą pieną, išlydytą sviestą, likusį cukrų ir vieną kiaušinį ir druską.
Viską išminkyti ir palikti kilti apie 1 valandą.
3.
Kai tešla pakils - iškočioti ir supinti kasą.
Ją dėti į skardą, dar 15 minučių pakildinti ir kepti apie 180 C, kol gražiai apskrus.
Prieš baigiant kepti, aptepti kiaušinio tryniu išplaktu su 1 v.š. cukraus.
Kepti dar 5 - 7 minutes.
Skanaus!

Velykinė bulka

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Mieles sumaišyti su šaukštu cukraus ir trupučiu šilto pieno, palikti kol suputos.

  2. Miltus nusijoti ir viduryje padarius duobutę supilti mielių mišinį, pašildytą pieną, išlydytą sviestą, likusį cukrų ir vieną kiaušinį ir druską.
    Viską išminkyti ir palikti kilti apie 1 valandą.

  3. Kai tešla pakils - iškočioti ir supinti kasą.
    Ją dėti į skardą, dar 15 minučių pakildinti ir kepti apie 180 C, kol gražiai apskrus.
    Prieš baigiant kepti, aptepti kiaušinio tryniu išplaktu su 1 v.š. cukraus.
    Kepti dar 5 - 7 minutes.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Aistė

Komentarai


Daugiau receptų