Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykinė moka
AUTORIUS:
Laura
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
1 valgomasis šaukštas kavos
50 gramų krakmolo
5 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens
400 gramų juodojo šokolado
2 valgomieji šaukštai likerio (kavos)
šiek tiek druskos
800 gramų sviesto
600 gramų kondensuoto pieno
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Minkštą sviestą (200 g) plakame su cukrumi (150 g) ir druska. Palaipsniui pilame kiaušinius, kai nelieka cukraus kristalų, plona srovele pilame ištirpintą ir truputi pravėsusį šokoladą (200 g). Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir krakmolu. Ranka ar šaukštu į sviesto masę įmaišome miltus. (Plakant masę su miltais sukristų tešla). Išsikepame 3 biskvitus. Kepame 200 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 10 min. Formos turi būti pateptos trupučiu aliejaus ir išklotos kepimo popieriumi.
Pasiruošime kremą. Likusį sviestą plakame su kondensuotu pienu. Pasiruošiame stiprią kavą, perkošiame, kad neliktų nuosėdų arba gražiai atskiriame šaukštą kavos į atskirą indą, kavai pravėsus įpilame kavos likerio ir palaipsniui, labai plona srovele pilame į sviestą. Viską plakame apie 5-10min.
Aš dar dariausi sirupą, bet jis nėra būtinas. Vandenį užverdame su likusiu cukrumi ir atvėsiname. Įpilame kelis šaukštus kavos ar kavos likerio, dėl aromato.
Taigi pirmąjį biskvitą pašlakstome sirupu, ant jo tepame kremą, taip kartojame su visais biskvitais. Patį viršų taip pat aptepame plonu sluoksniu kremo. Aptepame ir šonus, tada dedame kokiam pusvalandžiui pašalti ir likusiu kremu pro konditerinį maišelį padarome tinklelį.
Ištirpiname likusį šokoladą ir su peiliu ar šaukštu ant folijos ar kepimo popieriaus nupiešiame lapelius (šį darbą geriausia pasidaryt pačioje pradžioje darbo, tada jie spės pašalti). Iš lapeliu suformuojame gėlę. Čia žinoma galite pasitelkti savo fantaziją. Skanaus :)

Velykinė moka

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Minkštą sviestą (200 g) plakame su cukrumi (150 g) ir druska. Palaipsniui pilame kiaušinius, kai nelieka cukraus kristalų, plona srovele pilame ištirpintą ir truputi pravėsusį šokoladą (200 g). Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir krakmolu. Ranka ar šaukštu į sviesto masę įmaišome miltus. (Plakant masę su miltais sukristų tešla). Išsikepame 3 biskvitus. Kepame 200 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 10 min. Formos turi būti pateptos trupučiu aliejaus ir išklotos kepimo popieriumi.
Pasiruošime kremą. Likusį sviestą plakame su kondensuotu pienu. Pasiruošiame stiprią kavą, perkošiame, kad neliktų nuosėdų arba gražiai atskiriame šaukštą kavos į atskirą indą, kavai pravėsus įpilame kavos likerio ir palaipsniui, labai plona srovele pilame į sviestą. Viską plakame apie 5-10min.
Aš dar dariausi sirupą, bet jis nėra būtinas. Vandenį užverdame su likusiu cukrumi ir atvėsiname. Įpilame kelis šaukštus kavos ar kavos likerio, dėl aromato.
Taigi pirmąjį biskvitą pašlakstome sirupu, ant jo tepame kremą, taip kartojame su visais biskvitais. Patį viršų taip pat aptepame plonu sluoksniu kremo. Aptepame ir šonus, tada dedame kokiam pusvalandžiui pašalti ir likusiu kremu pro konditerinį maišelį padarome tinklelį.
Ištirpiname likusį šokoladą ir su peiliu ar šaukštu ant folijos ar kepimo popieriaus nupiešiame lapelius (šį darbą geriausia pasidaryt pačioje pradžioje darbo, tada jie spės pašalti). Iš lapeliu suformuojame gėlę. Čia žinoma galite pasitelkti savo fantaziją. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Laura

Komentarai


Daugiau receptų