Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykinė pascha
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Tai senovinis tradicinis Velykų patiekalas gaminamas iš varškės. Įvairiose šalyse vadinamas vis kitaip: pascha, paskha, paska ir t.t. Labiausiai šis patiekalas paplitęs rusų Tai senovinis tradicinis Velykų patiekalas gaminamas iš varškės. Įvairiose šalyse vadinamas vis kitaip: pascha, paskha, paska ir t.t. Labiausiai šis patiekalas paplitęs rusų ortodoksų Velykose. Tradiciškai jai gaminti naudojamos trikampio formos su krikščioniškais simboliais. Tačiau formai galima naudoti tokias formas kokias turite. Aš naudojau gėlių vazonėlį. Pascha gali būti kepama ir nekepama. Šis receptas yra nekeptos paschos, tad kiaušinį reikia išvirti. Taip pat galima dėti ir riešutų, ne vien tik džiovintų vaisių. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų varškės (9 proc.)
300 gramų džiovintų vaisių (mišinys)
200 mililitrų plakamoji grietinėlė
150 gramų sviesto (minkštas)
150 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų
1 vienetas kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išvirti kiaušinį kietai ir išimti trynį.
2.
Minkštą sviestą suplakti su kiaušinio tryniu ir cukraus pudra. Nutarkuoti citrinos žievelę ir sudėtį į plakinį. Tuomet supilti grietinėlę ir gerai išplakti.
3.
Gautą masę gerai išmaišyti su varške ir suberti džiovintų vaisių gabaliukus.
4.
Viską sudėti į marlę. Užlenkti kraštus ir įdėti į norimos formos formą. Palikti nakčiai šaldytuve.
5.
Ryte išimti iš formos ir galima papuošti vaisias ar valgomomis gėlėmis.

Velykinė pascha

Recepto autorius: Tai senovinis tradicinis Velykų patiekalas gaminamas iš varškės. Įvairiose šalyse vadinamas vis kitaip: pascha, paskha, paska ir t.t. Labiausiai šis patiekalas paplitęs rusų ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Išvirti kiaušinį kietai ir išimti trynį.

  2. Minkštą sviestą suplakti su kiaušinio tryniu ir cukraus pudra. Nutarkuoti citrinos žievelę ir sudėtį į plakinį. Tuomet supilti grietinėlę ir gerai išplakti.

  3. Gautą masę gerai išmaišyti su varške ir suberti džiovintų vaisių gabaliukus.

  4. Viską sudėti į marlę. Užlenkti kraštus ir įdėti į norimos formos formą. Palikti nakčiai šaldytuve.

  5. Ryte išimti iš formos ir galima papuošti vaisias ar valgomomis gėlėmis.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų