Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykiniai mieliniai pyragai su cukatais ir brendžiu
AUTORIUS:
Irina
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros (baltyminiai dangai)
160 gramų cukraus (tešlai)
1 vienetas kiaušinių (baltymai, baltyminiai dangai)
6 vienetai kiaušinių (tešlai)
4.5 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
0.75 stiklinės pieno (tešlai)
2 valgomieji šaukštai brendžio (tešlai)
šiek tiek druskos (tešlai)
1.5 valgomojo šaukšto aliejaus (tešlai)
75 gramai sviesto (tešlai)
35 gramai mielių (šviežios, tešlai)
šiek tiek vanilinio cukraus (tešlai)
0.75 arbatinio šaukštelio ciberžolės (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Pirmiausia reikia pusę puodelio miltų užpilti šiltu pienu. Gerai išmaišykite. Atvėsinkite pieno ir miltų mišinį.
Ištirpinkite mieles šiltame piene (4 šaukštai + 2 a.šaukšteliai cukraus) ir sumaišykite su pieno ir miltų mišiniu. Gerai viską išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Išsukite trynius su cukrumi iki baltos putos, taip pat iki baltos putos išsukite ir baltymus su druskos žiupsneliu.
Kiaušinių trynius sumaišykite su mielių mišiniu ir po to įdėkite išsuktus baltymus. Tešlą vėl palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

Po 15 minučių sumaišykite tešlą su ištirpintu sviestu, augaliniu aliejumi, įpilkite brendžio, vanilinį cukrų, ciberžolę, cukatus ir visus likusius miltus. Kruopščiai išminkykite tešlą. Ji neturi būti kieta, bet ir nelipti prie rankų. Minkyti ant stalo bent 10 minučių.

Įdėkite tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai 1,5-2 val.
Po 1,5-2 val. pakilusią tešlą paminkykite, padalinkite ją į 3 dalis. Kepimo formas patepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi, sudėti tešlą, pridengti ir kildinti ~ 35 min.

Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Baltymą naudokite glazūrai.
Kiaušinio trynį išmaišykite su 1 šaukštu vandens ir patepkite pyragų viršų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C ir kepkite pyragus ~ 30-60 min. (tai priklauso nuo jūsų orkaitės ypatumų bei pyragų dydžio).
Patikrinti, ar pyragai išsikepė, galite su mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą 10 min. aušinkite formoje, o vėliau ant grotelių.

Glazūra:
Suplakite kiaušinio baltymą su šakute iki šviesių putų.
Pridėkite pusę cukraus pudros ir išmaišykite su šakute.
Išspauskite citrinos sulčių (apie 1 šaukštą) ir gerai išmaišykite.
Palaipsniui pridėkite likusią cukraus pudrą, bet dėkite tiek, kokios konsistencijos norėsite.
Ataušintus pyragus papuoškite glazūra.

SkAnAuS!

Velykiniai mieliniai pyragai su cukatais ir brendžiu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia reikia pusę puodelio miltų užpilti šiltu pienu. Gerai išmaišykite. Atvėsinkite pieno ir miltų mišinį.
Ištirpinkite mieles šiltame piene (4 šaukštai + 2 a.šaukšteliai cukraus) ir sumaišykite su pieno ir miltų mišiniu. Gerai viską išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Išsukite trynius su cukrumi iki baltos putos, taip pat iki baltos putos išsukite ir baltymus su druskos žiupsneliu.
Kiaušinių trynius sumaišykite su mielių mišiniu ir po to įdėkite išsuktus baltymus. Tešlą vėl palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

Po 15 minučių sumaišykite tešlą su ištirpintu sviestu, augaliniu aliejumi, įpilkite brendžio, vanilinį cukrų, ciberžolę, cukatus ir visus likusius miltus. Kruopščiai išminkykite tešlą. Ji neturi būti kieta, bet ir nelipti prie rankų. Minkyti ant stalo bent 10 minučių.

Įdėkite tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai 1,5-2 val.
Po 1,5-2 val. pakilusią tešlą paminkykite, padalinkite ją į 3 dalis. Kepimo formas patepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi, sudėti tešlą, pridengti ir kildinti ~ 35 min.

Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Baltymą naudokite glazūrai.
Kiaušinio trynį išmaišykite su 1 šaukštu vandens ir patepkite pyragų viršų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C ir kepkite pyragus ~ 30-60 min. (tai priklauso nuo jūsų orkaitės ypatumų bei pyragų dydžio).
Patikrinti, ar pyragai išsikepė, galite su mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą 10 min. aušinkite formoje, o vėliau ant grotelių.

Glazūra:
Suplakite kiaušinio baltymą su šakute iki šviesių putų.
Pridėkite pusę cukraus pudros ir išmaišykite su šakute.
Išspauskite citrinos sulčių (apie 1 šaukštą) ir gerai išmaišykite.
Palaipsniui pridėkite likusią cukraus pudrą, bet dėkite tiek, kokios konsistencijos norėsite.
Ataušintus pyragus papuoškite glazūra.

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė Irina

Komentarai


Daugiau receptų