Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykiniai sausainiai
AUTORIUS:
Vita
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
180 gramų cukraus pudros (glaistui)
200 gramų cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (baltymas, glaistui)
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 valgomasis šaukštas grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę.
Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų.
Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį.
Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis.
Tešlą gerai paminkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą.
Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame iki 4-5 mm storio ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius.
Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje.

Kai sausainiai iškeps ir atvės aptepsime juos glaistu.
Glaisto gaminimas: kiaušinio baltymą išplakame su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos ir tik po to įmaišome cukraus pudrą ir citrinos sultis. Viską dar kartą išplakame. Kad glaistas būtų ne toks nykus, įmaišome maistinių dažų. Kiaušinių plakinio glaisto galima pasidaryti ir daugiau.

Skanaus

Velykiniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę.
Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų.
Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį.
Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis.
Tešlą gerai paminkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą.
Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame iki 4-5 mm storio ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius.
Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje.

Kai sausainiai iškeps ir atvės aptepsime juos glaistu.
Glaisto gaminimas: kiaušinio baltymą išplakame su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos ir tik po to įmaišome cukraus pudrą ir citrinos sultis. Viską dar kartą išplakame. Kad glaistas būtų ne toks nykus, įmaišome maistinių dažų. Kiaušinių plakinio glaisto galima pasidaryti ir daugiau.

Skanaus

Receptą atsiuntė Vita

Komentarai (5)


  • Vilma 2015-04-05 09:43

    Labai skanūs sausainiai, burnoj tirpsta :)


  • nežinantiems dėl dažų 2015-03-03 20:38

    Jų būna Maximoj, tam skyriuj, kur visi kepimo milteliai, pabarstukai tortams, želatina ir t.t.


  • Edita 2012-11-20 19:17

    Sveiki,as irgi noriu paklausti apie dazus kur jus pirkote juos nes niekur ju nerandu :-(


  • Aura 2012-03-30 17:11

    Labai sakniai atrdodo reikes prikept per velykas tevam ;-) :super:


  • Aneta 2012-03-21 18:59

    Laba diena, norejau paklausti kokius maistinius dazus naudojate? :-)


Daugiau receptų