Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykiniai sausainiai
AUTORIUS:
Agneta
INGREDIENTAI:
1.5 arbatinio šaukštelio cinamono
125 gramai cukraus
1 arbatinis šaukštelis imbierų
2 vienetai kiaušinių
385 gramai kvietinių miltų
115 gramų sviesto (arba margarinas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cinamoną sumaišome su imbieru, kepimo milteliais ir miltais.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais.
Į skystų produktų mišinį įmaišome sausus produktus.
Tešlą gerai išminkome, susukę į maistinę plėvelę ir palaikome šaldymo kameroje 1-1,5 valandos.
Iš šaldytuvo išimtą tešlą gerai iškočiojame. Iškočioti reikėtų iki 2-3 mm storio.
Išpjaustome arba su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius: zuikučius, viščiukus, drugelius ir t.t.
Kepame apie 10 minučių 180° C orkaitėje.
Iškepusius ir atvėsusius dekoruojame maistiniais dažais.

Velykiniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Cinamoną sumaišome su imbieru, kepimo milteliais ir miltais.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais.
Į skystų produktų mišinį įmaišome sausus produktus.
Tešlą gerai išminkome, susukę į maistinę plėvelę ir palaikome šaldymo kameroje 1-1,5 valandos.
Iš šaldytuvo išimtą tešlą gerai iškočiojame. Iškočioti reikėtų iki 2-3 mm storio.
Išpjaustome arba su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius: zuikučius, viščiukus, drugelius ir t.t.
Kepame apie 10 minučių 180° C orkaitėje.
Iškepusius ir atvėsusius dekoruojame maistiniais dažais.

Receptą atsiuntė Agneta

Komentarai (1)


  • Konditore 2019-03-30 09:01

    Keliems asmenims?


Daugiau receptų