Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykiniai sausainukai
AUTORIUS:
Edita
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
100 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis imbierų
100 gramų medaus
1 vienetas kiaušinių
380 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukite cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite.
Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą ir vėl gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių.
Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti.
Sausainius dekoruokite maistiniais dažais, pabarstukais ir cukrumi.

Velykiniai sausainukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išsukite cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite.
Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą ir vėl gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių.
Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti.
Sausainius dekoruokite maistiniais dažais, pabarstukais ir cukrumi.

Receptą atsiuntė Edita

Komentarai


Daugiau receptų