Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykinis keksas
AUTORIUS:
Dalė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių
2 stiklinės miltai
1 stiklinė cukraus
150 gramų sviesto
8 valgomieji šaukštai kakavos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
100 gramų pieniško šokolado
30 gramų kokosų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į ištirpintą sviestą suberiame kakavą ir maišydami šildome tol, kol pasidarys vientisa masė.
2.
Kiaušinius išplakame su cukrumi.
Į plakinį supilame atvėsusią sviesto ir kakavos masę.
3.
Viską išmaišome ir suberiame miltus su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išmaišome.
Miltų reikia dėti tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.
Jei matote, kad tešla per tiršta, atskieskite šlakeliu vandens.
4.
Tešlą supilame į kekso formą ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes. Tikriname mediniu pagaliuku.
5.
Iškeptą keksą puošiame lydytu šokoladu bei kokoso drožlėmis.

Velykinis keksas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į ištirpintą sviestą suberiame kakavą ir maišydami šildome tol, kol pasidarys vientisa masė.

  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi.
    Į plakinį supilame atvėsusią sviesto ir kakavos masę.

  3. Viską išmaišome ir suberiame miltus su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išmaišome.
    Miltų reikia dėti tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.
    Jei matote, kad tešla per tiršta, atskieskite šlakeliu vandens.

  4. Tešlą supilame į kekso formą ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes. Tikriname mediniu pagaliuku.

  5. Iškeptą keksą puošiame lydytu šokoladu bei kokoso drožlėmis.

Receptą atsiuntė Dalė

Komentarai


Daugiau receptų