Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykinis morkų pyragas
AUTORIUS:
Ona M.
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (žievelė)
120 gramų cukraus (rudasis)
150 gramų graikinių riešutų
500 gramų morkų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
180 gramų sviesto
50 gramų razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
šiek tiek ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sudėti į puodą su sviestu ir nuolat maišant troškinti apie 10 - 15 min. Kai morkos suminkštės, nukelti nuo viryklės ir atvėsinti.
2. Atskirame inde išplakti kiaušinius su cukraus pudra ir apelsino žievele ir atsargiai įmaišyti juos į atvėsintas troškintas morkas.
3. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir įmašyti juos į kiaušinių - morkų masę. Suberti riešutus ir razinas ir viską gerai išmaišyti.
4. Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti džiuvesėlias ir supilti paruoštą tešlą.
5. Kepti , 175 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje, 40 min. Pyragą atvėsinti, neišimant iš kepimo formos.
6. Puošti tirpintu juoduoju arba baltuoju šokoladu. Skanaus!

Velykinis morkų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sudėti į puodą su sviestu ir nuolat maišant troškinti apie 10 - 15 min. Kai morkos suminkštės, nukelti nuo viryklės ir atvėsinti.
2. Atskirame inde išplakti kiaušinius su cukraus pudra ir apelsino žievele ir atsargiai įmaišyti juos į atvėsintas troškintas morkas.
3. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir įmašyti juos į kiaušinių - morkų masę. Suberti riešutus ir razinas ir viską gerai išmaišyti.
4. Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti džiuvesėlias ir supilti paruoštą tešlą.
5. Kepti , 175 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje, 40 min. Pyragą atvėsinti, neišimant iš kepimo formos.
6. Puošti tirpintu juoduoju arba baltuoju šokoladu. Skanaus!

Receptą atsiuntė Ona M.

Komentarai (5)


  • . 2015-03-03 20:00

    Ciberžolė paryškina spalvą. Receptą nusirašau, skanus atrodo net nuotraukoje :) Ir pati jo sudėtis ir gaminimas, patinka, kad kepinamos morkos, kad dedasi sviesto normaliai, o ne kokie ten aliejaus keli šaukštai, kai paskui tą sviestą valgant vis tiek ant viršaus tepti reikia :)


  • As 2014-04-18 17:46

    O kam ciberzole reikalinga?


  • Lina 2013-12-07 20:31

    Labai skanus :super: Receptas super, ir cukraus nebuvo nei per daug nei per mazai, ir kepiau lygiai 40min ir buvo pats tas :-)


  • Ona M. 2012-04-12 12:05

    Šiaip tą šlapumą sukelia razinos... Galima jų ir mažiau įdėti į pyragą :) O galima kepti ir vien tik su graikiškais riešutais, tik reikėtų truputį padidinti cukraus. Tuomet pyragas bus sausas ir birus. O aš mėgstu drėgnus pyragus, todėl pasiūliau variantą su razinomis:)


  • Reda. 2012-04-11 20:03

    Man jis gavosi kiek slapesnis, ne taip, kaip paveiksliuke. Siaip priekaistu neturiu, pyragas isties puikus :)


Daugiau receptų