Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Velykis
AUTORIUS:
Laura
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus pudros
2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
250 gramų margarino
500 gramų kvietinių miltų
5 gramai vandens
1 arbatinis šaukštelis sodos
200 gramų sviesto (82 proc. riebumo)
200 gramų grietinės
1 vienetas kondensuoto pieno (skardinėje)
2 vienetai želės (dviejų skonių, pakeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1. Visu pirma pasiruošiame žele. (Aš pyliau tik pusę nurodyto vandens kiekio). Ant stalo išberti miltus ir pro burokinę tarką, sutarkuoti margariną. (Galima smulkiais supjaustyti, bet tarkuojant greičiau ir geriau). Tada didesniu peiliu ar kapokle mėsai kapoti miltus su svietu iki kol pasidarys rupi masė (neliks atskirų miltų ar margarino).
2. Padarome duobutę ir supilame grietinę su joje nugesinta soda. Rankomis viska sumaišome, suminkome į vieną gabalą (gali sunkiai jungtis, skirtis sluoksneliai, tuo atveju reikia patrankyti tešlą kumščiu). Kad tešla dar geriau suliptų visą tešlos gabalą patrankome į stalą. Tešlą įdedame į maišelį ar apdengiame maistine plėvele ir dedame 30 min. pašalti.
3. Pasiruošiame kremą. Minkštą sviestą plakame su kondensuotu pienu apie 10 min. Truputi kremo pasiliekame šonams ir kiaušiniui, ir lapeliams priklijuoti. Žele supjaustome mažais gabaliukais ir sumaišome su sviesto mase.
4. Tešlą kočiojame, išsipjauname vidutinės lėkštės 3 lakštus. Iš likučių kiaušinio formos lakštą ir kelis lapelius. Likusias atraižas taip pat iškepame (sutarkuotais apibarstysime šonus). Viską kepame 200° C laipsnių orkaitėje apie 7 - 10min. Kol gražiai apskrus.
5. Atvėsusius lakštus sudedame vieną ant kito ir lygiai apipjaustome. Juos susluoksniuojame su kremu. Likusiu kremu (be žele gabaliukų) aptepame šonus, ranka prispaudžiame, iš atraižų pasidarytais trupiniais. Viršų apibarstome cukraus pudra, išeis apie 5 g.
6. Pasiruošiame glajų. Į dubenį supilame vandenį ir likusią cukraus pudrą, jei masė per skysta pridedame dar šiek tiek pudros. Aptepame kiaušinį plonu sluoksniu, į likusį glajų dedame kakavos, išmaišome ir puošiame kiaušinį.
7. Lapelius ir kiaušinį prie torto viršaus klijuojame kremu. Skanaus. :)

Velykis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Visu pirma pasiruošiame žele. (Aš pyliau tik pusę nurodyto vandens kiekio). Ant stalo išberti miltus ir pro burokinę tarką, sutarkuoti margariną. (Galima smulkiais supjaustyti, bet tarkuojant greičiau ir geriau). Tada didesniu peiliu ar kapokle mėsai kapoti miltus su svietu iki kol pasidarys rupi masė (neliks atskirų miltų ar margarino).
2. Padarome duobutę ir supilame grietinę su joje nugesinta soda. Rankomis viska sumaišome, suminkome į vieną gabalą (gali sunkiai jungtis, skirtis sluoksneliai, tuo atveju reikia patrankyti tešlą kumščiu). Kad tešla dar geriau suliptų visą tešlos gabalą patrankome į stalą. Tešlą įdedame į maišelį ar apdengiame maistine plėvele ir dedame 30 min. pašalti.
3. Pasiruošiame kremą. Minkštą sviestą plakame su kondensuotu pienu apie 10 min. Truputi kremo pasiliekame šonams ir kiaušiniui, ir lapeliams priklijuoti. Žele supjaustome mažais gabaliukais ir sumaišome su sviesto mase.
4. Tešlą kočiojame, išsipjauname vidutinės lėkštės 3 lakštus. Iš likučių kiaušinio formos lakštą ir kelis lapelius. Likusias atraižas taip pat iškepame (sutarkuotais apibarstysime šonus). Viską kepame 200° C laipsnių orkaitėje apie 7 - 10min. Kol gražiai apskrus.
5. Atvėsusius lakštus sudedame vieną ant kito ir lygiai apipjaustome. Juos susluoksniuojame su kremu. Likusiu kremu (be žele gabaliukų) aptepame šonus, ranka prispaudžiame, iš atraižų pasidarytais trupiniais. Viršų apibarstome cukraus pudra, išeis apie 5 g.
6. Pasiruošiame glajų. Į dubenį supilame vandenį ir likusią cukraus pudrą, jei masė per skysta pridedame dar šiek tiek pudros. Aptepame kiaušinį plonu sluoksniu, į likusį glajų dedame kakavos, išmaišome ir puošiame kiaušinį.
7. Lapelius ir kiaušinį prie torto viršaus klijuojame kremu. Skanaus. :)

Receptą atsiuntė Laura

Komentarai


Daugiau receptų