Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vengriškas guliašas
AUTORIUS:
Liubaska
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikų
2 vienetai svogūnų
300 gramų kiaulienos
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
200 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek prieskonių (paprika)
1 vienetas čili pipirų (džiovintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustau kubeliais kiaulieną apie 300g. ir ant didžiausios ugnies apkepiau ją keptuvėje. Kai mėsa apskrunda, ištraukiu ją iš keptuvės, padedu į lėkštę ir į tą patį aliejų keptuvėje sudedu griežinėliais supjaustytas 2 svogūnų galvas, 1 šiaudeliais supjaustytą morką ir 1 supjaustytą papriką. Visą tai kepu ant didelės ugnies, dažnai pamaišau, kad nepridegtų. Svogūnai įgauna tokią rudą spalvą bei mėsos kvapą. Tada į daržovių mišinį įdedu druskos, maltos paprikos (šios nepagailim, nes būtent paprikos prieskoniai yra pagrindiniai prieskoniai gaminant guliašą), juodųjų pipirų ir 1 džiovintą aitrųjį pipirą (jo nesmulkinu, tiesiog troškinu, o po to išimu) . Po to įdedu pomidorų padažo, porą šaukštų miltų, viską išmaišau, sudedu į keptuvę ankščiau keptą mėsą ir įpilu 200 ml. karšto vandens. Viską troškinu apie 40 min. Aštresnio maisto mėgėjams patariu sutraiškyti aitrųjį pipirą, o kas mėgsta tiesiog jausti lengvą aitrumą - pipiro nesmulkinkite. O kol guliašas troškinasi, išsiverdu makaronus ir pasiruošiu garnyrą.

Vengriškas guliašas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Supjaustau kubeliais kiaulieną apie 300g. ir ant didžiausios ugnies apkepiau ją keptuvėje. Kai mėsa apskrunda, ištraukiu ją iš keptuvės, padedu į lėkštę ir į tą patį aliejų keptuvėje sudedu griežinėliais supjaustytas 2 svogūnų galvas, 1 šiaudeliais supjaustytą morką ir 1 supjaustytą papriką. Visą tai kepu ant didelės ugnies, dažnai pamaišau, kad nepridegtų. Svogūnai įgauna tokią rudą spalvą bei mėsos kvapą. Tada į daržovių mišinį įdedu druskos, maltos paprikos (šios nepagailim, nes būtent paprikos prieskoniai yra pagrindiniai prieskoniai gaminant guliašą), juodųjų pipirų ir 1 džiovintą aitrųjį pipirą (jo nesmulkinu, tiesiog troškinu, o po to išimu) . Po to įdedu pomidorų padažo, porą šaukštų miltų, viską išmaišau, sudedu į keptuvę ankščiau keptą mėsą ir įpilu 200 ml. karšto vandens. Viską troškinu apie 40 min. Aštresnio maisto mėgėjams patariu sutraiškyti aitrųjį pipirą, o kas mėgsta tiesiog jausti lengvą aitrumą - pipiro nesmulkinkite. O kol guliašas troškinasi, išsiverdu makaronus ir pasiruošiu garnyrą.

Receptą atsiuntė Liubaska

Komentarai (2)


  • RK 2019-09-07 11:26

    Geras receptas, tik produktų proporcijas geriau pačiam su protu pasikoreguot


  • zaxa 2015-09-13 14:56

    labai skanus. Puikus eceptas. Ypatingai kai gamna vyras....


Daugiau receptų